Vegetarische kapsalon met Mexicaanse twist
Vegetarische kapsalon met Mexicaanse twist

Vegetarische kapsalon met Mexicaanse twist

met zelfgemaakte guacamole en tomatensalsa

In de kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - zo geef je een originele twist aan dit streetfoodgerecht.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Zoete aardappel

½ sachet(s)

Mexicaanse kruiden

½ pack

Zwarte bonen

75 g

Mais

½ unit

Avocado

¼ unit

Kleine rode ui

¼ unit

Rode peper

¼ unit

Knoflookteen

5 g

Verse koriander

(May be present Celery)

½ unit

Limoen

1 unit

Tomaat

12 g

Geraspte cheddar

(Contains Milk)

25 g

Biologische zure room

(Contains Milk)

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1.5 teaspoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3531 kJ
Calories844 kcal
Fat47 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate77 g
Sugar26 g
Dietary Fiber18 g
Protein18 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Frieten maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de zoete aardappel en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon en 1tl Mexicaanse kruiden, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Bonen bereiden
2

Giet de zwarte bonen af. Meng de bonen in een kom met per persoon: 1/2 tl Mexicaanse kruiden en 1/4 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de laatste 5 minuten de bonen over de frietjes en bak mee in de oven.

Toppings voorbereiden
3

Giet de mais af. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de maiskorrels 4 – 6 minuten met een snuf zout. Snijd ondertussen de avocado in blokjes en snipper de kleine rode ui zeer fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de knoflook of snijd fijn en hak de koriander grof. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in parten.

Guacamole maken
4

Snijd de tomaat in kleine blokjes. Prak de avocado in een kleine kom en meng vervolgens met de rode peper, rode ui, knoflook en 1/3 van de koriander. Meng dan per persoon 1/2 el limoensap en 1/2 tl extra vierge olijfolie door de guacamole. Breng op smaak met peper en zout. Meng voor de salsa de tomatenblokjes in een andere kleine kom met 1/3 van de koriander. Voeg per persoon 1 tl extra vierge olijfolie en 1/2 tl witte balsamicoazijn toe aan de tomatensalsa. Breng op smaak met peper en zout.

Cheddar smelten
5

Meng de maiskorrels met de zwarte bonen en zoete aardappel en strooi de cheddar erover. Zet de bakplaat nog 3 – 5 minuten terug in de oven, of tot de cheddar gesmolten is.

Serveren
6

Verdeel de bonen en zoete-aardappelfrieten met cheddar over de borden. Serveer met de guacamole, tomatensalsa en zure room. Garneer met de overige koriander en limoenpartjes.