Wist je dat oregano één van de meest gebruikte kruiden wereldwijd is? Zo heeft oregano een vaste waarde in de Mediteraanse en Mexicaanse keuken.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Courgette
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
2.5 g
Verse oregano
100 g
Spinazie
(May be present Celery)
100 milliliters
Kookroom
(Contains Milk)
25 g
Geraspte Italiaanse kaas
(Contains Milk)
100 g
Verse lasagnebladen
(Contains Gluten, Egg)
225 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1 tablespoon
Bloem
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de courgette in plakken van maximaal een 1/2 cm dik.
Meng in een kom de courgette met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en bak 10 minuten in de oven. Snipper ondertussen de ui fijn en pers de knoflook of snijd fijn. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en snijd ze fijn.
Smelt 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer met een garde droog. Voeg ⅓ van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon, roer tot de saus glad is, breng aan de kook en laat nog 1 - 2 minuten indikken. Breng op smaak met peper.
Voeg de oregano en spinazie toe aan de saus en laat al roerend slinken. Voeg als laatste de kookroom, ⅓ deel van de Italiaanse kaas en peper en zout toe. Kook het geheel nog 2 - 3 minuten. Vet de ovenschaal in met roomboter of olijfolie. Snijd de lasagnebladen op de maat van jouw ovenschaal.
Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek met lasagnebladen en druk deze goed aan. Leg daarna een paar plakken courgette op de lasagnebladen en bedek deze weer met een laagje saus. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, maar houd wat saus over voor de bovenkant. Je hebt niet veel saus per laag nodig, omdat de lasagnebladen vers zijn.
Dek de lasagne af met een laagje saus en bestrooi met de overige Italiaanse kaas. Bak de lasagne 25 - 35 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de lasagne over de borden.