Wist je dat de courgette familie is van de pompoen? Daarom wordt courgette ook wel mergpompoen genoemd.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Fresh lasagne sheets
(Contains Egg, Wheat)
½ piece
Onion
½ piece
Courgette
½ piece
Carrot
½ sachet(s)
Italian seasoning
200 g
Passata
1 piece
Garlic
5 g
Fresh basil
15 g
Grated mature cheese
(Contains Milk)
25 g
Mascarpone
(Contains Milk)
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in dunne plakjes.
Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de courgette 8 - 10 minuten in de oven. Laat de oven daarna aan. Snijd ondertussen de wortel in kleine blokjes.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en wortelblokjes toe en bak 6 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg vervolgens de passata, 50 ml water per persoon en de Italiaanse kruiden toe en laat nog 3 - 4 minuten sudderen (zie Tip). Meng de mascarpone door het geheel.
Tip: Nadat je de passata uit het pak hebt geschonken, kun je het lege pak vullen met wat water. Schud goed en voeg daarvan 50 ml per persoon toe aan de hapjespan: zo neem je de passatarestjes ook mee.
Schenk een dun laagje saus in een ovenschaal. Bedek deze met een paar lasagnebladen. Smeer wat saus over de lasagnebladen en bedek met wat courgetteplakjes. Herhaal deze stappen tot bijna alle saus is gebruikt. Eindig met een laagje saus en bestrooi de lasagne met de geraspte kaas.
Bak de lasagne 25 - 35 minuten in de oven. Snijd ondertussen het basilicum fijn.
Laat de lasagne voor het serveren 3 minuten rusten, zodat hij steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden. Garneer met het basilicum.