Vegetarische moussaka met knoflookbrood
Vegetarische moussaka met knoflookbrood

Vegetarische moussaka met knoflookbrood

met rode splitlinzen en courgette

Voor deze vegetarische moussaka is het lamsgehakt vervangen door rode splitlinzen - een goede bron van eiwit, ijzer én B-vitaminen.

Allergens:
Gluten
Milk
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Aubergine

½ unit

Ui

½ unit

Courgette

½ unit

Knoflookteen

1 teaspoon

Gedroogde oregano

½ teaspoon

Gemalen kaneel

⅓ cup

Tomatenpuree

25 g

Rode splitlinzen

⅓ pack

Tomatenblokjes

1 unit

Bruin tarwebroodje

(Contains Gluten, Milk, Soy May be present Lupin, Tree nuts, Egg, Sesame)

50 g

Biologische crème fraîche

(Contains Milk)

25 g

Geraspte oude kaas

(Contains Milk)

Not included in your delivery

100 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

½ tablespoon

Bruine suiker

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3756 kJ
Calories898 kcal
Fat50 g
Saturated Fat19 g
Carbohydrate75 g
Sugar32 g
Dietary Fiber17 g
Protein29 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Casserole
Small Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Oven Dish

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de aubergine in de breedte in halve plakken van 1/2 cm dik. Meng de plakken aubergine met de zonnebloemolie in een kom. Breng ze op smaak met peper en zout. Snipper de ui. Snijd de courgette in blokjes van 1/2 cm. Pers de knoflook of snijd fijn.

Groenten bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan op middelmatig vuur. Voeg de ui toe en bak 3 minuten. Voeg de courgette toe, breng op smaak met peper en zout en bak 5 minuten. Voeg de helft van de knoflook en de oregano, kaneel en de tomatenpuree toe. Roer goed en bak nog 2 minuten mee.

Linzen koken
3

Voeg de rode splitlinzen, de zwarte balsamicoazijn, de tomatenblokjes, de bouillon en de bruine suiker toe. Breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en laat 20 – 25 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door zodat de linzen niet aanbakken.

Knoflookbrood maken
4

Leg ondertussen de plakjes aubergine op een bakplaat met bakpapier. Rooster ze 10 – 15 minuten in de oven. Meng in een kleine kom de overige olijfolie en de overige knoflook tot een knoflookolie. Breng op smaak met peper en zout. Halveer het broodje en besprenkel elke helft met de knoflookolie.

Moussaka bakken
5

Schep het tomatenmengsel in een ovenschaal en leg de plakken aubergine op het mengsel. Besmeer de aubergine met de crème fraîche en bestrooi met de oude kaas. Bak de moussaka nog 5 – 6 minuten in de oven en leg in de laatste 2 – 3 minuten het knoflookbrood erbij.

Serveren
6

Verdeel de moussaka over diepe borden. Serveer met het knoflookbrood.