Vegetarische nuggets met peterseliekrieltjes
Vegetarische nuggets met peterseliekrieltjes

Vegetarische nuggets met peterseliekrieltjes

met kappertjes en tomaat-komkommersalade

Je bereid dit gerecht met vegetarische nuggets. Ze hebben evenveel smaak en bite als de variant van vlees, maar ze zijn 100% plantaardig!

Allergens:
Gluten
Wheat
Barley
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Baby potatoes

⅓ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Roma tomato

½ piece

Tomato

¼ piece

Red onion

5 g

Fresh curly parsley

(May be present Celery)

½ piece

Garlic

⅓ piece

Lemon

100 g

Vegan nuggets

(Contains Gluten, Wheat, Barley, Soy May be present Mustard)

10 g

Capers

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

25 g

[Plant-based] mayonnaise

1 teaspoon

Mustard

Nutrition Values

Calories852 kcal
Energy (kJ)3564 kJ
Fat51.2 g
Saturated Fat15.1 g
Carbohydrate77.01 g
Sugar14.8 g
Dietary Fiber13.05 g
Protein14.95 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Krieltjes koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in de lengte doormidden. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Halveer ondertussen de komkommer en snijd in dunne plakken. Snijd de pruimtomaat en de tomaat in partjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de krulpeterselie fijn en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de andere helft uit. 

Salade maken
3

Meng in een grote saladekom per persoon: 1/2 el citroensap, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing, 1 tl mosterd, peper en zout tot een dressing. Voeg de komkommer, tomaat, pruimtomaat en rode ui toe en meng goed.

Vegetarische nuggets bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische nuggets 6 - 8 minuten, of tot ze krokant zijn. Haal uit de pan en bewaar apart. 

Krieltjes bakken
5

Verhit ondertussen in dezelfde koekenpan 1 el roomboter per persoon op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 1 - 2 minuten en voeg de kappertjes en de helft van de krulpeterselie toe. Blus af met 1 tl citroensap per persoon. Voeg de krieltjes toe, schep goed om en bak nog 1 - 2 minuten. 

Serveren
6

Schep de peterseliekrieltjes en de vegetarische nuggets op de borden. Verdeel de tomaat-komkommersalade over de borden en garneer de salade met de rest van de peterselie. Serveer met de mayonaise en 1 citroenpartje per persoon. 

Tip: Wist je dat peterselie zeer rijk is aan ijzer? Het bevat per gram wel 3 keer zoveel ijzer als biefstuk! Het relatief kleine beetje peterselie in dit recept draagt daardoor al bij aan een gezonde ijzerinname.