Je bereid dit gerecht met vegetarische nuggets. Ze hebben evenveel smaak en bite als de variant van vlees, maar ze zijn 100% plantaardig!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Baby potatoes
⅓ piece
[Persian] cucumber
½ piece
Roma tomato
½ piece
Tomato
¼ piece
Red onion
5 g
Fresh curly parsley
(May be present Celery)
½ piece
Garlic
⅓ piece
Lemon
100 g
Vegan nuggets
(Contains Gluten, Wheat, Barley, Soy May be present Mustard)
10 g
Capers
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
1.5 tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
25 g
[Plant-based] mayonnaise
1 teaspoon
Mustard
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in de lengte doormidden. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Halveer ondertussen de komkommer en snijd in dunne plakken. Snijd de pruimtomaat en de tomaat in partjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de krulpeterselie fijn en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de andere helft uit.
Meng in een grote saladekom per persoon: 1/2 el citroensap, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing, 1 tl mosterd, peper en zout tot een dressing. Voeg de komkommer, tomaat, pruimtomaat en rode ui toe en meng goed.
Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische nuggets 6 - 8 minuten, of tot ze krokant zijn. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit ondertussen in dezelfde koekenpan 1 el roomboter per persoon op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 1 - 2 minuten en voeg de kappertjes en de helft van de krulpeterselie toe. Blus af met 1 tl citroensap per persoon. Voeg de krieltjes toe, schep goed om en bak nog 1 - 2 minuten.
Schep de peterseliekrieltjes en de vegetarische nuggets op de borden. Verdeel de tomaat-komkommersalade over de borden en garneer de salade met de rest van de peterselie. Serveer met de mayonaise en 1 citroenpartje per persoon.
Tip: Wist je dat peterselie zeer rijk is aan ijzer? Het bevat per gram wel 3 keer zoveel ijzer als biefstuk! Het relatief kleine beetje peterselie in dit recept draagt daardoor al bij aan een gezonde ijzerinname.