Dit is de vegetarische versie van een Italiaanse klassieker. Het gehakt vervang je door linzen. De smaakmaker in dit recept is feta, een traditionele Griekse kaas die wordt gemaakt met schapenmelk.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
125 g
Rode cherrytomaten
⅓ pack
Linzen
10 g
Pompoenpitten
(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)
1 teaspoon
Gedroogde oregano
½ tube
Tomatenpuree
90 g
Beestenboelpasta
(Contains Gluten)
20 g
Rucola
(May be present Celery)
50 g
Feta
(Contains Milk)
1 tablespoon
Olijfolie
¼ unit
Groentebouillonblokje
¼ tablespoon
Bruine suiker
1 tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
¾ tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel. Kook de pasta, afgedekt, in 10-12 minuten beetgaar. Giet daarna af. Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten. Laat de linzen uitlekken in een vergiet.
Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de oregano en tomatenpuree toe en bak nog 5 minuten mee. Voeg vervolgens 100 ml water per persoon toe, verkruimel ¼ bouillonblokje per persoon boven de pan en voeg de bruine suiker en de helft van de zwarte balsamicoazijn toe. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de cherrytomaten toe.
Voeg de linzen toe aan de wok of hapjespan met saus, roer goed door en laat nog 1 minuut zachtjes koken.
Meng in een kom de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout en meng de rucola erdoor. Verkruimel 1/3 van de feta boven de wok of hapjespan pan en laat smelten. Voeg tenslotte de pasta toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden, verkruimel er de overige feta over en bestrooi met de pompoenpitten. Serveer met de rucola.