Vegetarische pasta bolognese
Vegetarische pasta bolognese

Vegetarische pasta bolognese

Gegarneerd met feta en pompoenpitten

Dit is de vegetarische versie van een Italiaanse klassieker. Het gehakt vervang je door linzen. De smaakmaker in dit recept is feta, een traditionele Griekse kaas die wordt gemaakt met schapenmelk.

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

125 g

Rode cherrytomaten

⅓ pack

Linzen

10 g

Pompoenpitten

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

1 teaspoon

Gedroogde oregano

½ tube

Tomatenpuree

90 g

Beestenboelpasta

(Contains Gluten)

20 g

Rucola

(May be present Celery)

50 g

Feta

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

¼ unit

Groentebouillonblokje

¼ tablespoon

Bruine suiker

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

¾ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3502 kJ
Calories837 kcal
Fat35 g
Saturated Fat10.5 g
Carbohydrate90 g
Sugar21 g
Dietary Fiber17 g
Protein32 g
Salt3.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Pan with Lid
Casserole with Lid
Bowl
Plate

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel. Kook de pasta, afgedekt, in 10-12 minuten beetgaar. Giet daarna af. Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten. Laat de linzen uitlekken in een vergiet.

Pompoenpitten roosteren
2

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Saus maken
3

Verhit de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de oregano en tomatenpuree toe en bak nog 5 minuten mee. Voeg vervolgens 100 ml water per persoon toe, verkruimel ¼ bouillonblokje per persoon boven de pan en voeg de bruine suiker en de helft van de zwarte balsamicoazijn toe. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de cherrytomaten toe.

Penne en linzen koken
4

Voeg de linzen toe aan de wok of hapjespan met saus, roer goed door en laat nog 1 minuut zachtjes koken.

Rucola en penne mengen
5

Meng in een kom de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout en meng de rucola erdoor. Verkruimel 1/3 van de feta boven de wok of hapjespan pan en laat smelten. Voeg tenslotte de pasta toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden, verkruimel er de overige feta over en bestrooi met de pompoenpitten. Serveer met de rucola.