Vegetarische pho met portobello
Vegetarische pho met portobello

Vegetarische pho met portobello

met rijstnoedels, verse kruiden en bosui

Authentieke Vietnamese pho heeft als basis een bouillon met complexe en lange bereiding. Met dit recept kun je gelukkig al binnen een uur van deze kruidige soep genieten.

Allergens:
Gluten
Soy
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

1 unit

Steranijs

¼ teaspoon

Gemalen kaneel

½ sachet(s)

Vietnamese saus

(Contains Gluten, Soy)

5 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

½ unit

Rode puntpaprika

2 unit

Bosui

¼ unit

Rode peper

¼ unit

Limoen

1 unit

Portobello

½ unit

Ui

70 g

Brede rijstnoedels

5 g

Munt, koriander en Thais basilicum

10 g

Pinda's

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

¾ unit

Groentebouillonblokje

1 teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories523 kcal
Energy (kJ)2190 kJ
Fat20 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate69 g
Sugar9 g
Dietary Fiber7 g
Protein9 g
Salt6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Soup pan or large pan with lid
Small Bowl
Fryingpan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng 650 ml water per persoon aan de kook. Verhit een soeppan of grote pan met deksel, zonder olie, op middelmatig vuur. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Voeg de steranijs en 1/4 tl kaneel per persoon toe aan de soeppan en verhit totdat de aroma's vrijkomen.

Bouillon bereiden
2

Voeg 1 el zonnebloemolie per persoon, de gember en de helft van de knoflook toe en fruit samen 1 - 2 minuten in de soeppan. Voeg het kokende water, de Vietnamese saus en de helft van de sojasaus toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng aan de kook. Verlaag het vuur en kook de bouillon 25 minuten zachtjes.

Snijden
3

Snijd de rode puntpaprika in dunne ringen. Snijd de bosui in fijne ringen. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd de rode peper in dunne ringetjes. Snijd de limoen in partjes. Houd de groenten, rode peper en limoen apart in kommetjes om straks de pho mee te garneren.

Portobello bakken
4

Snijd de portobello in reepjes. Snipper de ui. Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en overige knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de portobello toe en bak deze 7 - 8 minuten, of totdat het sap van de portobello vrijkomt. Blus het geheel af met 1 tl wittewijnazijn per persoon. Dek af en houd op laag vuur nog 4 - 5 minuten warm.

Noedels koken
5

Haal de steranijs uit de soeppan. Voeg de rijstnoedels toe en laat ze op laag vuur 4 - 6 minuten meekoken. Snijd intussen de verse kruiden fijn. Voeg als laatst de portobello en ui toe en roer goed door.

Serveren
6

Schenk de Pho in diepe kommen. Garneer naar smaak met de overige sojasaus, paprika, bosui, rode peper (s), limoensap, verse kruiden en pinda's.