Authentieke Vietnamese pho heeft als basis een bouillon met complexe en lange bereiding. Met dit recept kun je gelukkig al binnen een uur van deze kruidige soep genieten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Knoflookteen
2 cm
Verse gember
1 unit
Steranijs
¼ teaspoon
Gemalen kaneel
½ sachet(s)
Vietnamese saus
(Contains Gluten, Soy)
5 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
½ unit
Rode puntpaprika
2 unit
Bosui
¼ unit
Rode peper
¼ unit
Limoen
1 unit
Portobello
½ unit
Ui
70 g
Brede rijstnoedels
5 g
Munt, koriander en Thais basilicum
10 g
Pinda's
(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
¾ unit
Groentebouillonblokje
1 teaspoon
Wittewijnazijn
to taste
Peper en zout
Breng 650 ml water per persoon aan de kook. Verhit een soeppan of grote pan met deksel, zonder olie, op middelmatig vuur. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Voeg de steranijs en 1/4 tl kaneel per persoon toe aan de soeppan en verhit totdat de aroma's vrijkomen.
Voeg 1 el zonnebloemolie per persoon, de gember en de helft van de knoflook toe en fruit samen 1 - 2 minuten in de soeppan. Voeg het kokende water, de Vietnamese saus en de helft van de sojasaus toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng aan de kook. Verlaag het vuur en kook de bouillon 25 minuten zachtjes.
Snijd de rode puntpaprika in dunne ringen. Snijd de bosui in fijne ringen. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd de rode peper in dunne ringetjes. Snijd de limoen in partjes. Houd de groenten, rode peper en limoen apart in kommetjes om straks de pho mee te garneren.
Snijd de portobello in reepjes. Snipper de ui. Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en overige knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de portobello toe en bak deze 7 - 8 minuten, of totdat het sap van de portobello vrijkomt. Blus het geheel af met 1 tl wittewijnazijn per persoon. Dek af en houd op laag vuur nog 4 - 5 minuten warm.
Haal de steranijs uit de soeppan. Voeg de rijstnoedels toe en laat ze op laag vuur 4 - 6 minuten meekoken. Snijd intussen de verse kruiden fijn. Voeg als laatst de portobello en ui toe en roer goed door.
Schenk de Pho in diepe kommen. Garneer naar smaak met de overige sojasaus, paprika, bosui, rode peper (s), limoensap, verse kruiden en pinda's.