Vegetarische picadillo met linzen
Vegetarische picadillo met linzen

Vegetarische picadillo met linzen

met olijven, kappertjes en rozijnen

Picadillo wordt traditioneel bereid in Latijns-Amerika van gehakt, tomaten, rozijnen en olijven. Vandaag serveer je een vegetarische variant op dit gerecht!

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Gluten
Barley
Mustard
Soy
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

½ piece

Bell pepper

½ sachet(s)

Mexican-style spices

⅓ can

Lentils

10 milliliters

Worcestershire sauce

(Contains Gluten, Barley, Mustard, Soy)

15 g

Olives & capers

10 g

Raisins

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

75 g

White long grain rice

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

⅓ pack

Diced tomatoes with garlic & onion

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

½ piece

Onion

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2466 kJ
Calories589 kcal
Fat12.4 g
Saturated Fat4.7 g
Carbohydrate94.4 g
Sugar18.4 g
Dietary Fiber11.3 g
Protein19.3 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Colander
Wok or sautépan
Wok or sautépan

Cooking Steps

Rijst koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan.
  • Kook de rijst in 12 – 15 minuten gaar.
  • Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snijd de paprika in blokjes.
Snijden
2
  • Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel af. 
  • Snijd de peterselie, inclusief takjes, grof.
Groenten stoven
3
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op laag vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg de paprika, rozijnen, Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en tomatenblokjes toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg daarna de olijven, kappertjes en worcestershiresaus toe aan de pan en verhit 10 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  • Voeg ten slotte de linzen toe en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst en picadillo over de borden.
  • Verbrokkel de witte kaas erboven.
  • Garneer met de gesneden bladpeterselie.

Weetje: Wist je dat linzen van alle peulvruchten het meeste ijzer bevatten? Daarnaast zijn ze een goede bron van vezels, eiwitten en andere mineralen zoals magnesium en kalium. Kalium helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.