Vegetarische picadillo met linzen
Vegetarische picadillo met linzen

Vegetarische picadillo met linzen

met olijven en rozijnen

Picadillo wordt traditioneel bereid in Latijns-Amerika van gehakt, tomaten, rozijnen en olijven. Vandaag serveer je een vegetarische variant op dit gerecht!

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Veggie
Allergens:
Mosterd
Soja
Gerst
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

½ piece

Bell pepper

½ sachet(s)

Mexican-style spices

⅓ pack

Lentils

10 milliliters

Worcestershire sauce

(Contains Mosterd, Soja, Gerst)

10 g

Raisins

(May be present Pinda's, Noten, Sesamzaad)

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Selderij)

25 g

Greek-style cheese

(Contains Melk (inclusief lactose))

½ piece

Onion

20 g

Leccino olives

75 g

White long grain rice

⅓ pack

Chopped tomatoes

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2454 kJ
Calories587 kcal
Fat13.7 g
Saturated Fat5.4 g
Carbohydrate92.3 g
Sugar16 g
Dietary Fiber10.6 g
Protein18.9 g
Salt3.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Strainer
Wok or sautépan

Cooking Steps

Rijst koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst.
  • Kook de rijst in 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snijd de paprika in blokjes.
Snijden
2
  • Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel af. 
  • Snijd de peterselie, inclusief takjes, grof.

Weetje: Wist je dat linzen van alle peulvruchten het meeste ijzer bevatten? Daarnaast zijn ze een goede bron van vezels, eiwitten en andere mineralen zoals magnesium en kalium. Kalium helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.

Groenten stoven
3
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op laag vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg de paprika, rozijnen, Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en tomatenblokjes toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg daarna de olijven en worcestershiresaus toe aan de pan en verhit 10 minuten. Schep regelmatig om.
  • Voeg ten slotte de linzen toe en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst en picadillo over de borden.
  • Verkruimel de witte kaas eroverheen.
  • Garneer met de gesneden bladpeterselie.