Vegetarische ragout met champignons
Vegetarische ragout met champignons

Vegetarische ragout met champignons

met pasteitje, aardappelpuree en salade

Champignons zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

125 g

Mushrooms

2 piece

Carrot

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

1 piece

Bay leaf

50 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

1 piece

Puff pastry cup

2.5 g

Fresh curly parsley

30 g

Lamb's lettuce

Not included in your delivery

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

2 tablespoon

[Plant-based] butter

milliliters

[Plant-based] milk

1 tablespoon

Flour

100 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories836 kcal
Energy (kJ)3496 kJ
Fat50.6 g
Saturated Fat28 g
Carbohydrate74 g
Sugar12.5 g
Dietary Fiber11.7 g
Protein15 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Paper Towel
Casserole
Grater
Baking Sheet with Baking Paper
Potato Masher
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken. Snijd 2/3 van de wortel in kleine blokjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. 

Aardappelen koken
2

Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan. Roerbak de knoflook, ui, wortel en champignons 4 - 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens per persoon: 1 el roomboter en 1 el bloem toe. Bak 1 - 2 minuten. Voeg het laurierblad, de bouillon en de kookroom toe. Roer goed door zodat de saus één geheel wordt. Laat 6 - 8 minuten op laag vuur zachtjes inkoken (zie Tip).

Tip: Draai het vuur iets hoger als de saus nog te waterig is.

Pasteitjes afbakken
4

Leg het pasteitje op een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 - 8 minuten in de oven. Hak ondertussen de krulpeterselie grof en rasp de overige wortel op een grove rasp.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Afmaken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een gladde puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Meng in een saladekom de veldsla en wortel met de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Laat dan de roomboter uit de puree en gebruik niet alle aardappelen, maar houd na het koken de helft apart. Maak van dit deel een frisse aardappelsalade voor de volgende dag.

Serveren
6

Leg op elk bord een pasteitje en vul deze met de vegetarische ragout. Serveer de aardappelpuree en salade ernaast. Garneer met de krulpeterselie.