Vegetarische schnitzel met champignonroomsaus
Vegetarische schnitzel met champignonroomsaus

Vegetarische schnitzel met champignonroomsaus

met krieltjes en tomatensalade

.

Allergens:
Egg
Gluten
Milk
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Vegetarische schnitzel

(Contains Egg, Gluten May be present Mustard)

65 g

Champignons

50 milliliters

Slagroom

(Contains Milk)

1 unit

Tomaat

250 g

Krieltjes

2.5 g

Verse bieslook

(May be present Celery)

20 g

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

½ unit

Knoflookteen

¼ unit

Ui

½ unit

Vleestomaat

Not included in your delivery

¼ unit

Paddenstoelenbouillonblokje

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

1.5 tablespoon

Witte balsamicoazijn

1 teaspoon

Mosterd

½ tablespoon

Olijfolie

Nutrition Values

Energy (kJ)4165 kJ
Calories996 kcal
Fat63 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate75 g
Sugar13 g
Dietary Fiber11 g
Protein24 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel.Was de krieltjes grondig en halveer ze, snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in plakjes.Kook de krieltjes, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar.

Champignonsaus maken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.Bak de knoflook, ui en champignons 2 - 4 minuten.Blus af met 1 el witte balsamicoazijn per persoon. Voeg per persoon 50 ml slagroom, 2 el water en 1/4 paddenstoelenbouillonblokje toe. Breng op smaak met peper. Laat de champignonsaus in 8 - 10 minuten inkoken.

Vegetarische schnitzel bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de schnitzel 3 minuten per kant.Snijd de tomaten in partjes en snijd de bieslook fijn.Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl mosterd.Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de tomaat en de helft van de bieslook met de dressing.

Serveren
4

Verdeel de krieltjes over de borden, leg de vegetarische schnitzel ernaast en schep er een lepel mayonaise bij.Giet de champignonsaus in een kommetje en serveer ernaast.Serveer met de tomatensalade.Garneer met de rest van de bieslook.