Vegetarische schnitzel met champignonroomsaus
Vegetarische schnitzel met champignonroomsaus

Vegetarische schnitzel met champignonroomsaus

met krieltjes en komkommersalade

De vegetarische schnitzel is gemaakt van tuinbonen en gekruid met witte peper, paprika en foelie. Een goede bron van ijzer, vitamine B1, eiwitten én vezels.

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Milk
Wheat
Barley
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

250 g

Baby potatoes

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

65 g

Mushrooms

50 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

1 piece

Vegan schnitzel

(Contains Wheat, Barley, Soy May be present Mustard)

2.5 g

Fresh chives

½ piece

[Persian] cucumber

20 g

Arugula & lamb's lettuce

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Mustard

¼ piece

Low sodium mushroom or vegetable stock cube

1.5 tablespoon

White balsamic vinegar

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3578 kJ
Calories855 kcal
Fat48.1 g
Saturated Fat12.9 g
Carbohydrate78.7 g
Sugar10.8 g
Dietary Fiber17.5 g
Protein19.8 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Casserole
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan.
  • Was de krieltjes grondig en halveer ze. Snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.
  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in plakjes.
  • Kook de krieltjes in 10 - 12 minuten gaar (zie Tip). Giet daarna af en laat uitstomen.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle krieltjes, maar serveer de helft, met de helft van de mayonaise. De overige krieltjes kun je samen met de mayonaise, yoghurt, azijn, mosterd, honing, sla en meer verwerken in een lunchsalade de volgende dag.

Champignonsaus maken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de knoflook, ui en champignons 2 - 4 minuten. 
  • Blus af met 1 el witte balsamicoazijn per persoon.
  • Voeg per persoon: 50 ml kookroom, 2 el water en 1/4 paddenstoelenbouillonblokje toe. Breng op smaak met peper.
  • Laat de champignonsaus 8 - 10 minuten inkoken.
Salade maken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, zodra de pan goed heet is, de schnitzel 3 minuten per kant.
  • Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de komkommer in halve maantjes en snijd de bieslook fijn.
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl mosterd.
  • Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de komkommer, sla en de helft van de bieslook met de dressing.
Serveren
4
  • Verdeel de krieltjes over de borden, leg de vegetarische schnitzel ernaast en schep er 1 lepel mayonaise bij.
  • Giet de champignonsaus in een kommetje en serveer ernaast.
  • Serveer met de komkommersalade.
  • Garneer met de overige bieslook.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!