In dit recept gebruik je de magnetron om nog sneller te kunnen koken! Hiervoor heb je een magnetronbestendige kom of bak nodig. De meeste glazen en aardewerk schalen kunnen gewoon in de magnetron. Controleer wel even of deze echt magnetronbestendig zijn. Dit zie je onderop je servies aan het 'microwave-safe' icoon. Let op: gebruik nooit aluminum(folie) of metaal in de magnetron.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Vegan schnitzel
(Contains Wheat, Barley, Soy May be present Mustard)
200 g
Potatoes
½ piece
Garlic
½ piece
Onion
200 g
Broccoli
50 g
Cooking cream
(Contains Milk)
½ piece
Parmigiano Reggiano DOP
(Contains Milk)
½ sachet(s)
Sicilian-style herb mix
½ tablespoon
Flour
1 tablespoon
[Plant-based] butter
75 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Salt and pepper
Bereid de bouillon. Kook ruim water in een pan voor de broccoli. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Voeg toe aan een hittebestendige kom die geschikt is voor de magnetron. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter en 30 ml bouillon toe aan de aardappelen. Dek de kom af met vershoudfolie en prik een paar gaatjes aan de bovenkant.
Verwarm de aardappelen 5 - 6 minuten op de hoogste stand in de magnetron, of tot ze zacht zijn wanneer je er met een vork in prikt (zie Tip). Bewaar de kom met folie tot later gebruik. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de schnitzel 3 - 4 minuten per kant, of tot goudbruin.
Tip: Geen magnetron? Geen probleem! Kook ruim water met een flinke snuf zout in een pan en kook de aardappelen 12 - 15 minuten. Giet af, breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.
Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in roosjes en snijd de steel in blokjes. Kook de broccoli 5 - 7 minuten. Giet af, breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.
Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de kaas met een fijne rasp. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een kleine steelpan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook en bloem 1 - 2 minuten. Blus af met de overige bouillon. Voeg daarna de room, de Siciliaanse kruiden en 2/3 van de geraspte kaas toe.
Breng de saus aan de kook en laat 3 - 5 minuten inkoken (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Verwijder voorzichtig de vershoudfolie van de aardappelen en breng op smaak met zout.
Tip: Meng, als de saus te dun is, dezelfde hoeveelheid extra bloem erdoorheen en laat 2 - 3 minuten inkoken. Als de saus daarentegen te dik is, voeg dan een extra scheutje water toe.
Verdeel de schnitzel, aardappelen en de broccoli over de borden. Garneer de broccoli met de overige kaas. Serveer de saus over de aardappelen en de schnitzel.
Weetje: Wist je dat je door de broccoli al meer dan de ADH vitamine C binnenkrijgt per portie? Daarnaast zit broccoli vol ijzer, calcium en kalium - goed voor een energiek gevoel, sterke botten en een gezonde bloeddruk.