Vegetarische vissticks met zoete-aardappelwedges
Vegetarische vissticks met zoete-aardappelwedges

Vegetarische vissticks met zoete-aardappelwedges

met frisse salade en pompoenpitten

Wist je dat de zoete aardappel meer bètacaroteen, oftewel pro-vitamine A, bevat dan de gewone aardappel? Deze stof zorgt voor de oranje kleur van de zoete aardappel.

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Gluten
Wheat
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

225 g

Sweet potato

1 piece

Tomato

½ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Carrot

5 g

Fresh dill & chives

3 piece

Vegan fish fingers

(Contains Gluten, Wheat May be present Barley, Oats, Mustard, Soy)

40 g

Ravigote sauce

(Contains Mustard, Egg)

20 g

Mixed leaves of radicchio, arugula & lettuce

5 g

Pumpkin seeds

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

½ tablespoon

White wine vinegar

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3811 kJ
Calories911 kcal
Fat56.6 g
Saturated Fat7.1 g
Carbohydrate80.5 g
Sugar23.8 g
Dietary Fiber14 g
Protein13 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Grater
Salad Bowl
Small Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Zoete-aardappelpartjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Weeg de zoete aardappel af. Was of schil de zoete aardappel en snijd in partjes van 1 cm dik. Meng in een kom de zoete-aardappelpartjes met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout (zie Tip). Verdeel de zoete-aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Om afwas te besparen kun je de zoete-aardappelpartjes ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met olijfolie, peper en zout.

Groenten snijden
2

Snijd de tomaat in partjesHalveer de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Rasp de wortel. Snijd de verse kruiden fijn. 

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Saus maken
3

Meng in een kleine kom de ravigotesaus met de verse kruiden en 1 el mayonaise per persoon. Voeg 1 el van de net aangemaakte ravigotesaus per persoon toe aan een saladekom en meng met per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1 el extra vierge olijfolie en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

Pompoenpitten roosteren
4

Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. 

Vissticks bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegan vissticks in 4 - 6 minuten rondom goudbruin. 

Serveren
6

Voeg de groenten en slamix toe aan de saladekom en meng met de dressing. Verdeel de zoete-aardappelpartjes over de borden en leg de vissticks ernaast. Verdeel de salade ernaast en garneer met de pompoenpitten. Serveer met de aangemaakte ravigotesaus