Falafel met geroosterde groenten
Falafel met geroosterde groenten

Falafel met geroosterde groenten

met wortel, appel en krieltjes

Za’atar is een groene kruidenmelange die heel populair is in het Midden-Oosten. Deze kruidige, frisse melange dankt zijn smaak aan ingrediënten als sumak en tijm.

Tags:
Calorie Smart
Veggie
Extra Veggies
Quick Prep
Allergens:
Milk
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Baby potatoes

1 piece

Carrot

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

25 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

½ piece

Apple

½ sachet(s)

Za'atar

(Contains Sesame)

½ piece

Bell pepper

75 g

Falafel

(May be present Mustard, Soy, Gluten)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Water for the sauce

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2826 kJ
Calories675 kcal
Fat28.6 g
Saturated Fat5.1 g
Carbohydrate83.2 g
Sugar17.7 g
Dietary Fiber17.4 g
Protein14.6 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in ringen van ongeveer 1 cm dik. Pel de knoflook, maar laat de knoflook heel.
  • Snijd de wortel in reepjes van 5 cm en de paprika in reepjes. Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd elke helft in partjes. Halveer de krieltjes.
  • Meng in een kom de krieltjes, appel, paprika, wortel en ui met 1/2 el olijfolie per persoon, de Midden-Oosterse kruiden, peper en zout.
Bakken
2
  • Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot de krieltjes goudbruin kleuren. Schep halverwege om.
  • Bak de knoflook 5 minuten mee in de oven.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur en bak de falafel in 2 - 4 minuten.
Saus maken
3
  • Meng in een kleine kom de zure room met de za'atar, de extra vierge olijfolie en het water.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal de knoflookteen uit de oven, snijd fijn en meng door de saus.
  • Hak de peterselie grof.
Serveren
4
  • Verdeel de groenten en falafel over de borden.
  • Besprenkel met de saus en garneer met de peterselie.

Weetje: Peterselie is rijk is aan ijzer. Per gram bevat peterselie drie keer meer ijzer dan biefstuk. Dat betekent dat zelfs de kleine hoeveelheid peterselie in dit recept bijdraagt aan een gezonde ijzerinname.