Vegetarische visburger op een wortelbroodje
Vegetarische visburger op een wortelbroodje

Vegetarische visburger op een wortelbroodje

met appel-koolsla, smokey aardappeltjes en kruidenmayo

Nieuw ingrediënt in je box! De verrukkelijke vegan visburger is rijk aan smaak en goed voor jou en de planeet.

Tags:
Plant-based
Allergens:
Wheat
Sesame
Soy
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Lemon

100 g

Rainbow slaw mix

150 g

Diced potato

½ piece

Apple

1.5 teaspoon

Smoked paprika

5 g

Fresh chives, dill & flat leaf parsley

1 piece

Carrot bun

(Contains Wheat, Sesame, Soy May be present Tree nuts, Celery, Egg, Gluten, Lupin, Milk, Mustard)

1 piece

Plant-based fish burger

(Contains Wheat, Gluten, Soy)

½ piece

Onion

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

2 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

1 teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4062 kJ
Calories971 kcal
Fat54.7 g
Saturated Fat10.1 g
Carbohydrate96.4 g
Sugar20.6 g
Dietary Fiber16.7 g
Protein20.2 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bak het broodje 4 - 6 minuten in de oven.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelblokjes in 15 minuten goudbruin. 
  • Zet het vuur uit en breng op smaak met het gerookte paprikapoeder, peper en zout.
Burger bakken
2
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Leg, zodra de boter goed heet is, de burger in de koekenpan bak 3 minuten per kant, of tot goudbruin.
  • Snijd de citroen in partjes. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in plakjes.
  • Meng in een kom de rodekool, wittekool en wortel met de appel en citroensap naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
Saus maken
3
  • Snipper de ui.
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Meng in een kom de mayonaise met de ui, de suiker en de verse kruiden. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd het broodje open en besmeer beide kanten met een deel van de kruidensaus. Meng de overige saus door de koolsla.
  • Beleg het broodje met de burger en een deel van de koolsla.
  • Serveer de burger met de aardappelen, de overige koolsla en de overige citroenpartjes.
  • Serveer met extra mayonaise naar smaak.

Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.