Plantaardige nuggets met currysaus
Plantaardige nuggets met currysaus

Plantaardige nuggets met currysaus

met rijst, paddenstoelenmix en botersla

De vegan nuggets hebben evenveel smaak en bite als de variant van vlees, maar ze zijn 100% plantaardig!

Tags:
Plant-based
Allergens:
Gluten
Wheat
Barley
Soy
Mustard
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

5 piece

Vegan nuggets

(Contains Gluten, Wheat, Barley, Soy May be present Mustard)

½ head

Butter lettuce

75 g

White long grain rice

20 milliliters

Curry sauce

(Contains Mustard)

90 g

Pre-cut ​​mushroom mix

½ piece

Onion

½ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3273 kJ
Calories782 kcal
Fat35 g
Saturated Fat4.7 g
Carbohydrate94.9 g
Sugar11.6 g
Dietary Fiber13.3 g
Protein19.1 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Wok or sautépan
Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de rijst 12 - 15 minuten op middelhoog vuur. Giet af en spoel af met koud water.
  • Snijd de ui in halve ringen.
Nuggets bakken
2
  • Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de nuggets 6 - 8 minuten, of tot ze goudbruin kleuren.
  • Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de paddenstoelenmix met de ui en Koreaanse kruiden 6 minuten.
Saus maken
3
  • Meng in een kleine kom de currysaus met de mayonaise en 1 tl water per persoon.
  • Snijd de sla grof en meng door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de rijst en sla in kommen. Leg de paddenstoelen en de nuggets erbovenop.
  • Besprenkel het gerecht met de currymayonaise.