Veggie picadillo met linzen
Veggie picadillo met linzen

Veggie picadillo met linzen

met olijven, kappertjes en rozijnen

Picadillo wordt traditioneel bereid in Latijns-Amerika van gehakt, tomaten, rozijnen en olijven. Vandaag serveer je een vegetarische variant op dit gerecht!

Tags:
Veggie
Allergens:
Gluten
Barley
Mustard
Soy
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

½ sachet(s)

Mexican-style spices

½ can

Lentils

10 milliliters

Worcestershire sauce

(Contains Gluten, Barley, Mustard, Soy)

15 g

Olives & capers

10 g

Raisins

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

75 g

White long grain rice

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

⅓ pack

Diced tomatoes with garlic & onion

50 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

½ piece

Onion

1 piece

Carrot

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories727 kcal
Energy (kJ)3041 kJ
Fat21.3 g
Saturated Fat8.7 g
Carbohydrate101.1 g
Sugar21.2 g
Dietary Fiber12 g
Protein25.3 g
Salt4.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok or sautépan
Wok or sautépan
Colander

Cooking Steps

Snijden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de wortel in blokjes.
Rijst koken
2
  • Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur.
  • Voeg de wortel, rozijnen, Mexicaanse kruiden en tomatenblokjes toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg daarna de olijven, kappertjes en worcestershiresaus toe aan de pan en verhit 10 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Afmaken
3
  • Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel af.
  • Snijd de peterselie inclusief takjes grof.
  • Voeg ten slotte de linzen toe aan de hapjespan.
  • Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

 

Serveren
4
  • Verdeel de rijst en picadillo over de borden.
  • Verbrokkel de witte kaas erboven (zie Tip).
  • Garneer met de gesneden bladpeterselie.

 

Tip: Let jij op je zoutinname? Garneer de maaltijd met de helft van de witte kaas. De overige kaas kan lekker in een lunchsalade de volgende dag, of garneer je belegde boterham ermee.