Casarecce betekent huisgemaakt in het Italiaans. De specifieke vorm wordt bereikt door de pasta rond een klein stokje te rollen en is perfect om saus vast te houden.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Eggplant
1 piece
Tomato
2 piece
Garlic
3 piece
Beef meatballs with Spanish seasoning
100 g
Passata
50 g
Grated aged Gouda
(Contains Milk)
90 g
Casarecce
40 g
Mixed leaves of radicchio, arugula & lettuce
2.5 g
Fresh basil
½ tablespoon
Balsamic vinegar
1 tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Sugar
½ teaspoon
White balsamic vinegar
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ½ cm. Snijd de tomaat ook in plakken van ½ cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de gehaktballetjes.
Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 2 - 3 minuten rondom bruin op middelhoog vuur (zie Tip). Haal uit de pan en bewaar apart. Besprenkel de aubergine met de helft van de olijfolie. Verhit dezelfde koekenpan van de gehaktballetjes op middelhoog vuur en bak de aubergine 4 – 5 minuten per kant. Bestrooi met peper en zout.
Tip: Heb je een grillpan? Dan kun je de aubergineplakken ook grillen in plaats van bakken. Zo krijg je mooie streepjes op de aubergine.
Meng ondertussen in een kom de passata en de knoflook met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl suiker. Breng op smaak met peper en zout.
Vet een ovenschaal in met de overige olijfolie. Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek de saus met plakken aubergine. Verdeel hier vervolgens een laag tomaat over. Herhaal tot alle ingrediënten gebruikt zijn en eindig met de gehaktballetjes en een laag saus. Bestrooi met de geraspte oude kaas en bak de aubergineschotel 20 - 25 minuten in de oven.
Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de casarecce, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en meng met extra vierge olijfolie naar smaak. Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie en de witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en voeg de slamix toe. Snijd de verse basilicumblaadjes in fijne reepjes.
Verdeel de casarecce over de borden en schep de aubergine en de gehaktballetjes uit de oven erop. Garneer met het verse basilicum en serveer met de salade.
Tip: Wist je dat groenteconserven ongeveer evenveel voedingsstoffen bevatten als verse groente? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 350 gram groente per persoon.