De bruschetta is geboren in Rome, waar dit geroosterde broodje oorspronkelijk gebruikt werd om versgeperste olijfolie mee voor te proeven.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
½ piece
Courgette
½ piece
Leek
2.5 g
Fresh dill
(May be present Celery)
1 piece
Malted grain bread roll
(Contains Spelt, Gluten, Wheat, Barley, Rye May be present Sesame, Milk, Egg, Soy, Lupin, Gluten, Tree nuts)
50 g
Green pesto
2 piece
Beef chipolata sausage
50 g
Bacon lardons
50 g
Organic sour cream
1.5 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
250 milliliters
Low sodium vegetable stock
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes en de prei in ringen. Hak de dille grof.
Tip: Wist je dat de meeste vitaminen en mineralen in het groene deel van de prei zitten? Niet weggooien dus! Het bevat veel vitamine B6, belangrijk voor je spieren én goed voor je immuunsysteem.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, prei en courgette toe en bak 6 – 8 minuten. Voeg de bouillon toe aan de soeppan, verlaag het vuur en laat de soep, afgedekt, 5 – 6 minuten zachtjes koken.
Snijd ondertussen de helft van het bierbostelbroodje in blokjes en de andere helft in plakken van 1 cm dik. Verdeel de plakken over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de helft van de groene pesto. Besprenkel eventueel met wat olijfolie en bak 8 – 10 minuten in de oven. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de chipolataworstjes toe en bak 7 - 10 minuten.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de broodblokjes in 6 – 7 minuten bruin. Voeg eventueel wat extra olie toe als de croutons aanbakken. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit dezelfde koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de spekblokjes in 3 – 4 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart.
Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg eventueel meer bouillon of water toe als je de soep te dik vindt. Roer vervolgens de overige pesto door de soep. Halveer de chipolataworstjes in de lengte en leg op de pesto-bruschetta's.
Verdeel de soep over de borden en garneer met de zure room, de croutons, spekjes en de dille. Serveer met de pesto-bruschetta's.