Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra
Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

met kokosmelk, verse koriander en pinda's

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Gluten
Wheat
Fish
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red chili pepper

1 piece

Garlic

½ sachet(s)

Yellow curry spices

200 g

Italian-style vegetable mix with mushrooms

150 milliliters

Coconut milk

100 g

Fresh udon noodles

(Contains Gluten, Wheat)

1 piece

Cod fillet

(Contains Fish)

2.5 g

Fresh coriander

20 g

Salted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

Nutrition Values

Calories778 kcal
Energy (kJ)3255 kJ
Fat52.6 g
Saturated Fat27 g
Carbohydrate42.4 g
Sugar6.5 g
Dietary Fiber2.6 g
Protein33.5 g
Salt3.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Bereid een bouillon van per persoon: 1/2 bouillonblokje en 200 ml water.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn (s).
  • Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Voeg dan de helft toe of houd apart.

Roerbakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een soeppan op hoog vuur.
  • Fruit de rode peper, de knoflook en de gele currykruiden 1 minuut.
  • Voeg de groentemix toe en roerbak 4 minuten mee.
  • Voeg de kokosmelk (zie Tip) en de bouillon toe en kook de soep 5 – 7 minuten op middelmatig vuur. Voeg in de laatste 3 minuten de udonnoedels toe.

Tip: Is de kokosmelk (deels) gestold in de verpakking? Geen zorgen: knip het pakje open, roer de melk goed door of laat de gestolde kokosmelk smelten in de pan met curry.

Kabeljauw bakken
3
  • Dep ondertussen de kabeljauwfilet droog met keukenpapier.
  • Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de kabeljauwfilet 2 – 3 minuten per kant.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de koriander fijn en hak de pinda's grof.
Serveren
4
  • Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de noedelsoep over de soepkommen en serveer de kabeljauwfilet erop.
  • Garneer met de koriander en de pinda's.

Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.