Waan je vanavond in de Indiase keuken met alle mooie geuren en kleuren die daarbij horen. Je maakt zelf een currypasta van onder andere gember, kurkuma, mosterdzaad en rode peper. Houd je niet van pittig? Voeg dan minder rode peper toe. Je zet met deze curry een smaakvol gerecht op tafel, waar je zeker trots op kunt zijn. Laat je ons weten of het gesmaakt heeft?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Red chili pepper
½ piece
Onion
1 teaspoon
Fresh ginger
1.6 cm
Fresh turmeric
1 piece
Garlic
½ piece
Fennel
100 g
Diced chicken breast
2.5 g
Fresh coriander
⅓ sachet(s)
Yellow mustard seeds
(Contains Mustard)
½
Tomato paste
85 g
Brown rice
150 milliliters
Coconut milk
140 g
Corn
½ piece
Naan bread
50 g
Organic full-fat yogurt
(Contains Milk)
to taste
Salt and pepper
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
½ tablespoon
Sunflower oil
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de rijst. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snipper de ui. Rasp de gember en de verse kurkuma fijn (zie TIP). Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in fijne reepjes en snijd de koriander grof.
Tip: Let op, kurkuma kleurt sterk. Draag plastic handschoentjes of stop je handen in boterhamzakjes voor je gaat raspen.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de kipfiletstukjes, gember, de kurkuma, het mosterdzaad, de ui, de knoflook en de rode peper toe (zie TIP) en bak 2 – 3 minuten. Voeg dan de tomatenpuree en venkel toe en bak nog 4 – 6 minuten.
Tip: Houd je niet van pittig? Voeg dan de helft van de rode peper toe, of laat hem helemaal weg.
Kook ondertussen de rijst in de pan met deksel, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Roer de kokosmelk los tot er geen klontjes meer in zitten. Voeg de kokosmelk toe aan de hapjespan, verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven en breng het geheel zachtjes aan de kook. Giet de mais in blik af en voeg toe. Laat, afgedekt, 10 – 12 minuten pruttelen. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
Bak het naanbrood 5 – 7 minuten in de oven. Meng ondertussen de yoghurt in een kom met 1/3 van de koriander en peper en zout naar smaak.
Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry erop. Serveer met het naanbrood en de yoghurt. Garneer het gerecht met de overige koriander.
Tip: Wist je dat dit gerecht vezelrijk is? Dit komt door de grote hoeveelheid groenten en zilvervliesrijst. In totaal bijna de helft van de ADH. Vezels zijn goed voor je darmflora. Een gezonde darmflora zorgt voor een sterke weerstand en energiek gevoel. Daarnaast voel je je door veel vezels lekker lang verzadigd.