Veggie + protein - Lasagne met spinazie en rundergehakt als extra
Veggie + protein - Lasagne met spinazie en rundergehakt als extra

Veggie + protein - Lasagne met spinazie en rundergehakt als extra

met zelfgemaakte roomsaus

Pakjes en zakjes zijn nergens voor nodig, een lasagne maken met zelfgemaakte roomsaus is namelijk niet moeilijk. De basis van deze roomsaus is een roux van bouillon en bloem, waaraan je spinazie, rozemarijn en oude kaas toevoegt. Voor nog meer smaak kun je deze lasagne ook een dag van tevoren maken - zo wordt de saus minder vloeibaar en trekken alle smaken er nog beter in.

Tags:
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time55 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Courgette

120 g

Beef mince

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

2.5 g

Fresh oregano

100 g

Spinach

100 milliliters

Cooking cream

25 g

Grated Italian cheese

95 g

Fresh lasagne sheets

Not included in your delivery

1 tablespoon

Flour

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Olive oil

250 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Energy (kJ)1687 kJ
Calories403 kcal
Fat29.3 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate23.6 g
Sugar13.2 g
Dietary Fiber9.8 g
Protein9.5 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Wok
Whisk
Oven Dish

Cooking Steps

Courgette snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de courgette in plakken van maximaal een 1/2 cm dik. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak de courgette 10 minuten in de oven.

2

Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak het rundergehakt, zonder olie, in 3 minuten los. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart. Snipper de ui fijn en pers de knoflook of snijd fijn. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en snijd ze fijn.

Roux maken
3

Smelt 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde pan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer met een garde droog. Voeg ⅓ van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon, roer tot de saus glad is, breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken (zie TIP). Breng op smaak met peper.

Tip: Bij het maken van een roux zijn de verhoudingen tussen vocht en bloem belangrijk. Gebruik daarom maatlepels (of eventueel een weegschaal) om de juiste hoeveelheden af te meten.

Saus afmaken
4

Voeg de oregano en spinazie toe aan de saus en laat al roerende slinken. Voeg als laatste de kookroom, ⅓ deel van de Italiaanse kaas en peper en zout toe. Vet de ovenschaal in met roomboter of olijfolie. Snijd de lasagnebladen op de maat van jouw ovenschaal. Schenk een laagje saus in de ovenschaal.

Lasagne maken
5

Bedek met lasagnebladen en druk deze goed aan. Leg daarna een paar plakken courgette op de lasagnebladen, bedek met een laagje gehakt en eindig met een laagje saus. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, maar houd wat saus over voor de bovenkant. Let op! Je gebruikt niet veel saus per laag, omdat je met verse bladen werkt (zie TIP).

Tip: Je gebruikt niet alle lasagnebladen. De overige bladen kun je de volgende dag, eventueel kleingesneden, in een soep meekoken. Ben je een grote eter? Gebruik dan wel alle lasagnebladen.

Bakken en serveren
6

Dek de lasagne af met een laagje saus en bestrooi met de overige Italiaanse kaas. Bak de lasagne 25 - 35 minuten in de voorverwarmde oven (zie TIP). Verdeel de lasagne over de borden.

Tip: Heb je geen haast, laat dan de lasagne 5 minuten staan voor je serveert. De saus wordt vanzelf iets minder vloeibaar.