Veggie + protein - Orzo met spinazie en kipgehaktballetjes als extra
Veggie + protein - Orzo met spinazie en kipgehaktballetjes als extra

Veggie + protein - Orzo met spinazie en kipgehaktballetjes als extra

met rode cherrytomaten en grana padano

Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken en het wordt ook wel risoni (grote rijstkorrel) genoemd.

Tags:
Eat Me First
Allergens:
Almonds

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Shallot

1 piece

Garlic

125 g

Red cherry tomatoes

85 g

Orzo

5 g

Shaved almonds

(Contains Almonds May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

3 piece

Chicken meatballs with Italian seasoning

0.99 teaspoon

Ground paprika

150 g

Spinach

25 g

Grana Padano flakes DOP

Not included in your delivery

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)969 kJ
Calories232 kcal
Fat14.9 g
Saturated Fat6.9 g
Carbohydrate12 g
Sugar8.1 g
Dietary Fiber10.6 g
Protein8.4 g
Salt0.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok

Cooking Steps

Snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten.

Orzo koken
2

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.

Roosteren en bakken
3

Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder bakvet op middelmatig vuur. Rooster het amandelschaafsel tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Smelt de overige roomboter in dezelfde pan en bak de kipgehaktballetjes in 5 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg daarna de cherrytomaten en het paprikapoeder toe en bak 2 minuten mee.

Spinazie bakken
4

Scheur de spinazie boven de pan in delen klein en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak 3 minuten op middelhoog vuur.

Tip: Deze maaltijd bevat door de spinazie en grana padano maar liefst 50% van de ADH calcium - belangrijk voor sterke botten en tanden. De spinazie levert ook nog eens veel ijzer, voor een fit en energiek gevoel.

Mengen
5

Voeg de helft van de grana padano toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Voeg de orzo toe aan de groente en verhit nog 1 minuut.

Serveren
6

Verdeel de orzo met groenten en kipgehaktballetjes over de borden en garneer met het amandelschaafsel en de overige grana padano.

Tip: Wist je dat amandelen rijk zijn aan magnesium, ijzer en vezels? Een perfecte toevoeging aan je maaltijd of gewoon tussendoor als snack.