Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
2 piece
Garlic
2.5 g
Fresh basil
⅓ bunch
Scallions
85 g
Orzo
10 g
Pumpkin seeds
(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
175 g
Pre-cut mushroom mix
1 piece
Skin-on hake fillet
(Contains Fish)
40 g
Herbed cheese cubes
(Contains Milk)
20 g
Arugula
1 tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
175 milliliters
Low sodium vegetable stock
Bereid de bouillon. Snipper de kleine rode ui en pers of snijd de knoflook fijn. Scheur de blaadjes basilicum klein en snijd de bosui in ringen.
Tip: Wist je dat paddenstoelen eigenlijk schimmels zijn? Ze worden beschouwd als groente en zijn rijk aan vitamine B2. Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Eet je weinig vlees of volledig vegetarisch, dan heeft vitamine B2 extra aandacht nodig. Naast paddenstoelen vind je deze vitamine veel in zuivelproducten.
Verhit 1/4 el roomboter per persoon in pan met deksel en fruit de rode ui en knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut.
Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Roer regelmatig door en voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur, zonder olie, en rooster de pompoenpitten tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan en bak de paddenstoelen en bosui 5 - 6 minuten op middelhoog vuur (zie Tip).
Tip: Houd je van een extra bite? Houd dan een deel van de rauwe bosui apart om het gerecht mee te garneren.
Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de heekfilet 2 - 3 minuten op de huid en 1 - 2 minuten aan de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de paddenstoelen, bosui en de helft van de kruidenkaasblokjes toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de orzo over de borden en leg de heekfilet erop. Verdeel de rucola over de borden, bestrooi met de pompoenpitten en garneer met de overige kruidenkaas en het basilicum.
Tip: Wist je dat pompoenpitten van alle noten en pitten het rijkst zijn aan magnesium en fosfor? Magnesium zorgt voor sterke botten en gezonde spieren en fosfor voor sterke botten en tanden.