Veggie + protein - Parelcouscoussalade met Duitse biefstuk als extra
Veggie + protein - Parelcouscoussalade met Duitse biefstuk als extra

Veggie + protein - Parelcouscoussalade met Duitse biefstuk als extra

met avocadodip, witte kaas, tomaat, limoen en koriander

Wat maakt de pompoenpit de kampioen onder de zaden en de noten? (Het antwoord is: pompoenpitten bevatten van deze voedselgroep het meeste magnesium - essentieel voor een gezonde bloeddruk en sterke botten en spieren.)

Tags:
Family
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Tomato

85 g

Giant couscous

½ piece

Lime

2.5 g

Fresh coriander

10 g

Pumpkin seeds

(May be present Pinda's, Noten, Sesamzaad)

30 g

Lamb's lettuce

25 g

Greek-style cheese

(Contains Melk (inclusief lactose))

1 piece

Steak haché

(May be present Soja, Gluten, Melk (inclusief lactose), Ei, Mosterd, Selderij)

40 g

Avocado dip

Not included in your delivery

½ teaspoon

White balsamic vinegar

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

¼ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

[Plant-based] butter

¼ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories597 kcal
Energy (kJ)2496 kJ
Fat45.4 g
Saturated Fat14.2 g
Carbohydrate13 g
Sugar7.1 g
Dietary Fiber5.1 g
Protein31.4 g
Salt3.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Grater
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous.
  • Verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. 
  • Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel. Kook in 12 minuten gaar en giet af.
Koken en poffen
2
  • Snipper ondertussen de kleine rode ui zo fijn mogelijk. 
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit (zie Tip).                  
  • Snijd de verse koriander fijn.               
  • Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.

Tip: Vergeet de limoen niet goed te wassen voor je de schil raspt.

Duitse biefstuk bakken
3
  • Verhit 1/4 el olijfolie in een tweede koekenpan op middelhoog vuur en bak de kleine rode ui 3 - 4 minuten.
  • Maak ondertussen een vinaigrette in een saladekom met de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon: 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp.
  • Meng de parelcouscous en de kleine rode ui door de vinaigrette.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan van de pompoenpitten op middelhoog vuur. Bak de Duitse biefstuk 2 – 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Bak de Duitse biefstuk langer wanneer je niet van rood vlees houdt.

Serveren
4
  • Meng de tomaat, de koriander en de veldsla door de parelcouscous. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de parelcouscous over de borden.
  • Verkruimel de witte kaas erboven.
  • Garneer met de pompoenpitten, serveer de avocado dip ernaast. Leg de Duitse Biefstuk erbovenop.