Veggie + protein - Platbroodpizza met kipgehakt als extra
Veggie + protein - Platbroodpizza met kipgehakt als extra

Veggie + protein - Platbroodpizza met kipgehakt als extra

met buffelmozzarella, champignons en rucola

Waar heeft rucola 5x meer van dan veel andere groenten? a) calcium, b) vitamine A of c) ijzer (Het juiste antwoord is: a, b én c!)

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Onion

165 g

Mushrooms

120 g

Chicken mince with Italian seasoning

2 piece

Lebanese flatbread

75 g

Green pesto

½ bulb(s)

Buffalo mozzarella

(Contains Milk)

20 g

Arugula

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories332 kcal
Energy (kJ)1390 kJ
Fat25.7 g
Saturated Fat12.6 g
Carbohydrate8.2 g
Sugar0.7 g
Dietary Fiber5.3 g
Protein14.7 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. 
  • Snipper de rode ui. 
  • Halveer de champignons en snijd de eventuele grotere in kwarten.

Tip: Champignons zijn rijk aan fosfor. Een mineraal die samen met calcium stevigheid geeft aan botten en tanden. Omdat het veel in vlees, vis en zuivel zit is het voor vegetariërs en veganisten extra goed om regelmatig champignons of andere paddenstoelen te eten. Fosfor zit ook in volkoren graanproducten en peulvruchten.

Beleggen
2
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak het kipgehakt met Italiaanse kruiden in 2 minuten los.
  • Voeg de champignons en de rode ui toe en bak nog 3 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de platbroden over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de groene pesto. 
  • Verdeel het gehakt en de champignons erover en scheur de mozzarella klein boven de platbroden. 
Platbroodpizza's bakken
3
  • Breng de pizza's op smaak met peper en zout en bak de platbroden 6 - 9 minuten in de oven. 
  • Meng de rucola in een kom met extra vierge olijfolie, peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de platbroodpizza's over de borden en garneer met de rucola.

Tip: Volkoren platbrood bevat in vergelijking met wit platbrood niet alleen meer vezels, maar ook 3 - 5 x meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, en vitamine B1 en B2.