Veggie + protein - Romige lasagne met gehakt, prei en courgette
Veggie + protein - Romige lasagne met gehakt, prei en courgette

Veggie + protein - Romige lasagne met gehakt, prei en courgette

met verse kruiden en Italiaanse kaas

Je gaat vandaag een romige lasagne maken met verse bladeren van De Pastafabriek. De prei, courgette en het gehakt breng je op smaak met Italiaanse kruiden en Italiaanse kaas. Laat je lasagne, nadat je het uit de oven hebt gehaald, heel kort afkoelen en serveer het dan warm en smeuïg; comfort food op z'n best.

Allergens:
Milk
Gluten
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

½ unit

Prei

5 g

Verse oregano, salie en tijm

120 g

Rundergehakt

50 milliliters

Kookroom

(Contains Milk)

25 g

Geraspte Italiaanse kaas

(Contains Milk)

½ unit

Courgette

125 g

Verse lasagnebladen

(Contains Gluten, Egg)

1.5 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ unit

Groentebouillonblokje

1.5 tablespoon

Bloem

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

½ teaspoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)5220 kJ
Calories1248 kcal
Fat64 g
Saturated Fat34.4 g
Carbohydrate97 g
Sugar17.1 g
Dietary Fiber7 g
Protein66 g
Salt3.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Whisk
Peeler
Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng 200 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. Pers ondertussen de knoflook of snijd hem fijn. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd fijn. Snijd de prei in dunne ringen en ris de blaadjes van de takjes verse tijm. Pluk de blaadjes van de takjes verse oregano en de verse salie en snijd de blaadjes fijn.

Roux maken
2

Verhit een hapjespan op middelhoog vuur en bak het gehakt, zonder olie, 3 – 4 minuten los. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de roomboter in dezelfde pan op middelmatig vuur en fruit de knoflook en rode peper 1 minuut. Voeg de bloem toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de helft van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen. Wacht tot de saus kookt en herhaal nog 2 keer met de overige bouillon.

Saus afmaken
3

Laat de saus vervolgens 3 – 4 minuten koken op middelmatig vuur, of totdat hij iets is ingedikt. Voeg de verse kruiden, de prei en de zwarte balsamicoazijn toe en laat nog eens 3 – 4 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Voeg tenslotte de kookroom en 3/4 van de Italiaanse kaas toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Snijd of schaaf ondertussen de courgette in flinterdunne plakken.

Lasagne maken
4

Vet een ovenschaal in met de olijfolie. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek met een deel van de lasagnebladen en druk deze goed aan. Verdeel de plakken courgette over de lasagnebladen, bedek met een laagje gehakt en eindig met een laagje saus en een beetje geraspte Italiaanse kaas. Herhaal tot bijna alle saus is gebruikt.

In de oven bakken
5

Zorg ervoor dat je eindigt met een laagje saus en bestrooi de lasagne met de rest van de geraspte Italiaanse kaas. Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de oven, of totdat hij een mooi krokant korstje krijgt.

Serveren
6

Laat de lasagne voor het serveren 3 minuten rusten, zodat de lasagne steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.