Veggie + protein: Shakshuka met Brandt&Levie varkensworst als extra
Veggie + protein: Shakshuka met Brandt&Levie varkensworst als extra

Veggie + protein: Shakshuka met Brandt&Levie varkensworst als extra

met feta en zelfgemaakte tortillachips

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ pack

Cannellini beans

½ piece

Bell pepper

1 piece

Tomato

½ sachet(s)

Mexican-style spices

1 pack

Chopped tomatoes

2.5 g

Fresh coriander

50 g

Feta

(Contains Milk)

1 piece

Pork sausage with marjoram & garlic

4 piece

Egg

2 piece

Wholewheat tortilla

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories733 kcal
Energy (kJ)3068 kJ
Fat51.2 g
Saturated Fat21.1 g
Carbohydrate32.3 g
Sugar13.2 g
Dietary Fiber14.1 g
Protein28.9 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Sieve
Casserole with Lid
Fryingpan with lid
Parchment Paper
Baking Sheet

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Laat de cannellinibonen uitlekken in een zeef. Verwijder de zaadlijst van de paprika en snijd de tomaat en paprika in blokjes van ongeveer 1 cm.

Shakshuka maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak 1 tl Mexicaanse kruidenmix per persoon 30 seconden op middelhoog vuur. Doe de tomaat, paprika, tomatenblokjes en de cannellinibonen bij de kruiden in de hapjespan. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, roer goed door en laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Tip1: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de bouillon en de helft van de feta. Tip2: Gebruik een hapjespan met een hoge rand en een dikke, platte bodem. Dan wordt de hitte gelijkmatig verdeeld en gaat het garen van de eieren gemakkelijker. Kook je voor meer dan 3 personen? Gebruik dan meerdere hapjespannen.

Toppings klaarmaken
3

Snijd ondertussen de koriander grof en verkruimel de feta. Verhit de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst in 3 – 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Draai vervolgens het vuur laag, dek de pan af en bak nog 10 minuten.

Eieren toevoegen
4

Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Zorg dat de eieren diep in de saus liggen, onderin de pan. Bestrooi de eieren met peper en zout. Dek de pan af en laat de eieren, afgedekt, 6 - 10 minuten stollen (zie Tip). Haal de laatste 4 minuten de deksel van de pan en zet het vuur hoger om overtollig vocht te verdampen.

Tip: De kooktijd van de eieren hangt af van je pan. Controleer de eieren tussendoor en pas eventueel de kooktijd aan op jouw voorkeur.

Tortillachips maken
5

Snijd ondertussen de tortilla's in pizzapunten, zodat je grote tortillachips krijgt. Besprenkel ze met de overige olijfolie en Mexicaanse kruidenmix en breng ze op smaak met peper en zout. Verdeel de tortillachips over een bakplaat met bakpapier en bak 4 – 5 minuten in de oven (zie TIP).

Tip: Worden de tortillachips niet knapperig? Zet ze dan hoger in de oven. Houd ze wel extra goed in de gaten, zodat ze niet verbranden.

Serveren
6

Serveer de shakshuka in de pan en garneer met de feta en koriander. Serveer met de varkensworst en de tortillachips ernaast om mee te dippen.

Tip: Wist je dat dit gerecht bijna 70% van de ADH vezels bevat en meer vitamine C dan je dagelijkse behoefte? De vezels zitten in de bonen, volkoren tortilla's en de groente; ook die in blik!