Veggie+Protein - Shakshuka met varkensworst als extra
Veggie+Protein - Shakshuka met varkensworst als extra

Veggie+Protein - Shakshuka met varkensworst als extra

met aardappel, geitenkaas en knoflookbrood

Met shakshuka kun je perfect variëren - zoals deze Italiaanse versie met vers basilicum en knoflookbrood.

Allergens:
Milk
Wheat
Barley
Rye

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Potatoes

1 piece

Garlic

½ piece

Tomato

⅓ sachet(s)

Italian seasoning

½ pack

Chopped tomatoes with basil

50 g

Spinach

40 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

2 piece

Egg

½ piece

White demi-baguette

(Contains Wheat, Barley, Rye May be present Lupin, Gluten, Tree nuts, Sesame, Milk, Soy)

2 piece

Pork sausage with tomato & rosemary

(May be present Soy, Gluten, Egg, Mustard, Celery)

5 g

Fresh basil

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Balsamic vinegar

1.5 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories787 kcal
Energy (kJ)3294 kJ
Fat47.6 g
Saturated Fat15.9 g
Carbohydrate50.5 g
Sugar14 g
Dietary Fiber7.6 g
Protein35.1 g
Salt5.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Fryingpan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig of schil ze en snijd ze in blokjes van 1 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Kook de aardappelblokjes 5 - 6 minuten en giet af. Ze hoeven nog niet gaar te zijn.

Tomatensaus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan (zie Tip). Voeg de helft van de knoflook en 1 tl Italiaanse kruiden per persoon toe. Bak 1/2 minuut op middelhoog vuur. Voeg de gesneden tomaat, de tomatenblokjes en 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan (zie Tip). Roer goed door en laat, afgedekt, 5 - 7 minuten zachtjes koken.

Tip: 1. Gebruik een hapjespan met een hoge rand en een dikke, platte bodem: dan garen de eieren gemakkelijker. Kook je voor meer dan 3 personen? Gebruik dan meerdere hapjespannen. 2. Let jij op je zoutinname? Gebruik dan per persoon 1/4 bouillonblokje.

Saus afmaken
3

Voeg de aardappelblokjes toe aan de tomatensaus. Voeg ook de spinazie toe en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout (zie Tip). Verkruimel de geitenkaas.

Tip: Zorg ervoor dat de saus goed inkookt en laat zoveel mogelijk vocht verdampen - de eieren garen gemakkelijker is een dikkere saus.

Eieren stollen
4

Maak voor elk ei een kuiltje in de tomatensaus en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de helft van de geitenkaas over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 6-10 minuten stollen (zie Tip). Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.

Tip: De kooktijd van de eieren hangt af van je pan. Controleer de eieren tussendoor en pas eventueel de kooktijd aan op jouw voorkeur.

Worstjes bakken
5

Meng in een kleine kom 1/2 el olijfolie per persoon met de overige knoflook. Snijd de baguette in de lengte doormidden. Smeer het knoflook-oliemengsel op de baguette en bak 10 minuten in de oven. Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de varkensworstjes in 2 - 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 6 - 8 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.

Serveren
6

Snijd het basilicum fijn. Schep de aardappelen en eieren in tomatensaus op de borden. Garneer met de overige geitenkaas en het basilicum. Serveer met het knoflookbrood en de varkensworstjes.