Veggie + protein - Tomatenrisotto met schelvisfilet als extra
Veggie + protein - Tomatenrisotto met schelvisfilet als extra

Veggie + protein - Tomatenrisotto met schelvisfilet als extra

met rucola, pecorino en gemengde pittentopping

Pecorino is een Italiaanse schapenkaas en lijkt op parmigiano reggiano, maar wordt korter gerijpt en heeft daardoor een zachtere smaak.

Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

5 g

Sweet purple basil

3 piece

Garlic

½ piece

Onion

1 piece

Bell pepper

¼

Tomato paste

75 g

Risotto rice

75 milliliters

Coconut milk

4.95 g

Sunflower & pumpkin seed mix

25 g

Grated Pecorino DOP

40 g

Arugula

1 piece

Fillet of haddock

(Contains Fish)

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

150 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Calories502 kcal
Energy (kJ)2100 kJ
Fat38.6 g
Saturated Fat21.7 g
Carbohydrate13 g
Sugar8.1 g
Dietary Fiber2.9 g
Protein24.1 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Pluk de blaadjes van het basilicum en bewaar de takjes apart.
  • Bereid de bouillon en voeg de basilicumtakjes toe aan de bouillon.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. 
Bakken
2
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur.
  • Voeg de ui toe en de paprika. Roerbak 3 – 4 minuten. Verlaag het vuur naar middelhoog. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.
  • Voeg de tomatenpuree, de risottorijst en de knoflook toe. Roer goed door en bak nog 1 – 2 minuten verder.
Schelvisfilet bakken
3
  • Verlaag het vuur, voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de hapjespan. Dek de pan af en laat het geheel 15 - 18 minuten sudderen op laag vuur. Roer regelmatig door en voeg eventueel wat water toe als de rijst te snel droogkookt.
  • Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pittenmix tot de pitten beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes.
  • Dep de schelvisfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit 1/2 el boter per persoon in dezelfde koekenpan en bak de schelvisfilet 1 - 2 minuten per kant op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Voeg, zodra de risottorijst gaar is, 1/2 el roomboter per persoon, de helft van het basilicum, de helft van de geraspte pecorino en de helft van de pittenmix toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rucola over diepe borden en schep de risotto erop. Leg de schelvisfilet op de risotto. Garneer met het overige basilicum en de overige geraspte pecorino en pittenmix.