The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
9.9 g
Fresh parsley, coriander and mint
50 g
Feta
(Contains Milk)
45 g
Brown rice
0.48 teaspoon
Ground paprika
0.3 teaspoon
Ground cinnamon
1 pack
Chopped tomatoes
1 piece
Courgette
⅘ sachet(s)
Ground cumin
10 g
Shaved almonds
(Contains Almonds May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
1 piece
Beef merguez sausage
1 piece
Tomato
1.5 tablespoon
Olive oil
½ to taste
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng in een pan met deksel water aan de kook voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de krulpeterselie, munt en koriander fijn. Snijd de feta in blokjes.
Tip: De feta in combinatie met de grote hoeveelheid groente is niet alleen lekker, maar samen zorgen ze ook voor een calciumgehalte van ongeveer 50% van de ADH per portie.
Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Bak op middelhoog vuur de ui, knoflook, 1/2 tl paprikapoeder per persoon en een mespuntje kaneel per persoon 4 - 6 minuten (zie TIP). Voeg daarna de tomatenblokjes toe en kook nog 5 minuten zachtjes op laag vuur.
Tip: Kaneel heeft een specifieke smaak. Houd je niet van een sterke kaneelsmaak? Voeg dan naar smaak minder toe, of laat het helemaal achterwege.
Halveer de courgettes in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de zaadlijsten fijn en voeg ze toe aan het tomatenmengsel. Leg de courgettehelften in een ovenschaal en wrijf ze in met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng ze op smaak met 1/4 tl komijn per persoon, peper en zout (zie TIP).
Tip: Hou je niet van komijn? Dit kan een nogal overheersende smaak hebben. Laat deze dan achterwege.
Meng de rijst en de helft van de feta door het tomatenmengsel. Breng op smaak met peper en zout. Vul de halve courgettes met het tomaten-rijstmengsel (zie TIP). Bestrooi met het amandelschaafsel. Bak de gevulde courgettes 20 - 25 minuten in de oven, tot ze zacht en gaar zijn.
Tip: Heb je nog vulling over? Schep deze dan tussen de courgettehelften in
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de merguezworstjes in 8 - 10 minuten op middelmatig vuur rondom bruin. Snijd ondertussen de pruimtomaat in blokjes. Meng de pruimtomaatblokjes en de overige feta in een saladekom. Breng op smaak met peper, zout en een beetje extra vierge olijfolie naar smaak. Meng de verse kruiden door de tomatensalade, houd eventueel een beetje kruiden achterwege ter garnering van de rijst.
Leg per persoon twee courgettehelften op een bord. Serveer met de merguezworstjes en tomatensalade.
Tip: Wist je dat dit gerecht ongeveer 600 g groente per persoon bevat? En dat groente in blik niet onderdoen aan vers? Hierdoor krijg je met dit gerecht 100% van de ADH vitamine C binnen.