Veggie + protein - Volkoren tortilla's met kalfsgehakt als extra
Veggie + protein - Volkoren tortilla's met kalfsgehakt als extra

Veggie + protein - Volkoren tortilla's met kalfsgehakt als extra

met gekruide bloemkool, avocado en zoetzure rodekool

Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat, dan stop je ze samen in een afgesloten papieren zak.

Allergens:
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Cauliflower

½ sachet(s)

Mexican-style spices

50 g

Shredded red cabbage

2 piece

Wholewheat tortilla

120 g

Veal mince

⅓ piece

Avocado

15 g

Hot honey peanuts

(Contains Peanuts May be present Sesame, Tree nuts)

40 g

Labneh

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1.5 tablespoon

White wine vinegar

¾ teaspoon

Sugar

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Energy (kJ)1588 kJ
Calories380 kcal
Fat27.3 g
Saturated Fat3.7 g
Carbohydrate19.2 g
Sugar9.3 g
Dietary Fiber10 g
Protein9.9 g
Salt0.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Lid
Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Smaakmakers bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloem van de bloemkool in zeer kleine roosjes en de steel in stukjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote wok of hapjespan met deksel. Voeg 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon en een snuf zout toe en bak 2 minuten.

Tip: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor onder andere gezonde darmen.

Bloemkool stoven
2

Voeg de gesneden bloemkool en 3 el water per persoon toe en laat, afgedekt, 12 - 16 minuten zachtjes stoven. Haal het deksel van de pan en bak de bloemkool daarna nog 5 minuten (zie TIP). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Doordat je minder vet gebruikt en droge kruiden toevoegt, kan dit sneller aanbranden. Gebruik daarom een pan met goede aanbaklaag en roer tussendoor regelmatig.

Zoetzure rodekool maken
3

Meng in een kom per persoon 1 1/2 el wittewijnazijn met 3/4 tl suiker en een snuf zout. Voeg de rodekool toe, schep om en laat intrekken tot serveren.

Tip: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoger scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?

Kalfsgehakt bakken
4

Verpak de bruine tortilla's samen in aluminiumfolie en verwarm 5 minuten in de oven. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het kalfsgehakt met de overige Mexicaanse kruiden in 5 minuten los.

Tip: Wist je dat dit gerecht de helft van de ADH vezels bevat? Dat komt door de bruine tortilla's, aangevuld door de 300 g groente. Vezels zijn goed voor je darmflora, en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel. Daarnaast voel je je door veel vezels lekker lang verzadigd.

Avocado snijden
5

Halveer de avocado, draai de twee helften uit elkaar en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes en haal ze met een lepel uit de schil. Hak de pikante honingpinda's grof.

Serveren
6

Vul de tortilla's met zoetzure rodekool, bloemkool, kalfsgehakt en avocado. Garneer met de pinda's en de labne en rol de tortilla's op (zie TIP).

Tip: Heb je nog groenten over? Meng ze en schep ze naast de tortilla op het bord.