Venkel-preisoep met walnotenbrood en gekookt ei
Venkel-preisoep met walnotenbrood en gekookt ei

Venkel-preisoep met walnotenbrood en gekookt ei

Een zachte, romige en zoete soep. Geserveerd met een eitje die net niet hard gekookt is, zodat het eigeel zijn romige smaak be-houdt. Het mosterdzaad geeft het gerecht een pittige twist. Een heerlijke lichtgroene soep voor tijdens de donkere dagen!

Allergens:
Mustard
Egg
Gluten
Tree nuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Kruimige aardappelen

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Venkel

½ unit

Prei

1 teaspoon

Geel mosterdzaad

(Contains Mustard)

1 unit

Ei

(Contains Egg)

1 unit

Bruin rozijn-walnootbroodje

(Contains Gluten, Tree nuts)

5 sprig

Verse bieslook

(May be present Celery)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

¾ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)0 kJ
Calories568 kcal
Fat19 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate71 g
Sugar21 g
Dietary Fiber12 g
Protein18 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan with Lid
Saucepan
Immersion blender

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 190 graden en kook 500 ml water per persoon voor de soep. Schil of was de aardappelen (irene) grondig en snijd in blokjes. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, ver-wijder de harde kern en snijd de venkel grof. Snijd de prei in ringen.

2

Verhit vervolgens de roomboter in een pan met deksel. Fruit de knoflook en mosterdzaad 1 minuut op laag vuur. Voeg de aardappelen, venkel en prei toe en bak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg vervolgens het kokende water toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken op middellaag vuur.

3

Breng ondertussen de eieren aan de kook in een steelpan met deksel en kook de eieren in 5 minuten half hard. Laat de eieren schrikken onder koud water, pel ze en snijd ze doormidden.

4

Bak het bruine walnotenbrood 6 - 8 minuten in de oven en snijd de bieslook fijn.

5

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de soep over de soepkommen en leg het ei op de soep. Serveer met het walnotenbrood en garneer met bieslook en extra vierge olijfolie naar smaak.