Verse makreel met tomatenspaghetti, knoflook, citroen en ansjovis
Verse makreel met tomatenspaghetti, knoflook, citroen en ansjovis

Verse makreel met tomatenspaghetti, knoflook, citroen en ansjovis

Deze snelle en simpele pasta met knoflook, tomaat en ansjovis. Dit wordt geserveerd met een frisse salade. De ansjovis is zacht gezouten en vol van smaak. Mariano is de visser die deze kleine vissen voor de kust van Mar del Plata in Argentinië vangt.

Allergens:
Gluten
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

2 unit

Knoflookteen

2 unit

Tomaat

¼ unit

Citroen

90 g

Volkoren spaghetti

(Contains Gluten)

⅓ can

Ansjovis

(Contains Fish)

30 g

Veldsla

1 unit

Verse makreelfilet met huid

(Contains Fish)

Not included in your delivery

2 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3615 kJ
Calories864 kcal
Fat49 g
Saturated Fat10.2 g
Carbohydrate69 g
Sugar9.3 g
Dietary Fiber9 g
Protein34 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Rasp het gele gedeelte van de citroenschil met een fijne rasp en snijd de citroen in parten. Bewaar de olie van de ansjovis en snijd de ansjovisfilets grof.

Spaghetti koken
2

Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Saus maken
3

Verhit een wok of hapjespan met deksel en fruit de ansjovis in eigen olie 2 minuten op middelmlaagvuur. Voeg vervolgens de knoflook toe en fruit 1 minuut op laag vuur. Voeg de tomaat, 1 tl citroenrasp per persoon, 1 tl citroensap per persoon, de helft van de zwarte balsamicoazijn en 25 ml water per persoon toe en laat, afgedekt, 10 minuten zachtjes doorkoken op middellaag vuur.

Salade aanmaken
4

Scheur ondertussen de veldsla klein en meng met de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout.

Makreel bakken
5

Snijd de makreelfilet overdwars op drie tot vier plekken in. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de makreelfilet 3 - 4 minuten op middelhoog vuur op de kant met vel en daarna nog 1 - 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Voeg de spaghetti toe aan de wok of hapjespan met deksel, verhit nog 1 minuut en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de spaghetti over de borden, serveer met de makreelfilet en salade. Besprenkel de makreelfilet naar smaak met citroensap.