Verse pappardelle met garnalen en citroen-ricotta
Verse pappardelle met garnalen en citroen-ricotta

Verse pappardelle met garnalen en citroen-ricotta

met doperwten en geroosterde hazelnoten

.

Tags:
Eat Me First

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Leek

1 piece

Garlic

1 sprig

Fresh rosemary

10 g

Roasted hazelnuts

120 g

Shrimp

125 g

Fresh pappardelle

25 g

Fresh peas

¼ piece

Lemon

40 g

Ricotta

20 g

Arugula

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories853 kcal
Energy (kJ)3569 kJ
Fat41 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate79 g
Sugar7 g
Dietary Fiber7.4 g
Protein39 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Pan with Lid
Paper Towel
Small Bowl

Cooking Steps

Prei stoven
1

Snijd de prei in stukken van 10 cm lang, halveer in de lengte en snijd in stroken van 1/2 cm breed. Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op laag vuur. Bak de helft van de knoflook en rozemarijn 1 minuut. Voeg de prei toe en bak 4 minuten. Voeg daarna 1 el water per persoon toe en laat, afgedekt, nog 10 minuten zachtjes stoven.

Hazelnoten roosteren
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pappardelle en doperwten. Hak de hazelnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de hazelnoten, tot ze bruin worden. Haal ze uit de pan en bewaar apart.

Garnalen bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Bak de overige knoflook en de garnalen 3 – 4 minuten.

Koken en mengen
4

Kook de pappardelle en doperwten samen 4 – 6 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en houd een klein deel van de doperwten apart voor de garnering. Meng de pappardelle met 1/2 el olijfolie per persoon. Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in kwarten. Meng in een kleine kom de ricotta met het citroensap en flink wat peper en zout.

Tip: Trek de pappardelle voorzichtig van elkaar voordat je ze aan de pan met kokend water toevoegt. Zo gaart de pasta beter.

Mengen
5

Voeg de garnalen, pappardelle en het ricottamengsel toe aan de prei en meng goed. Breng zo nodig verder op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Leg de rucola aan de zijkant van de borden en leg de pappardelle in het midden. Garneer het gerecht met de achtergehouden doperwten en de geroosterde hazelnoten. Serveer met de citroenpartjes. Besprenkel met extra vierge olijfolie, peper en zout naar smaak.