Verse pappardelle met gebakken kabeljauw
Verse pappardelle met gebakken kabeljauw

Verse pappardelle met gebakken kabeljauw

met romige prei-spinaziesaus, bieslook en citroen

Speciaal ingrediënt in je box! De pappardelle komt van De Pastafabriek, een Italiaans familiebedrijf waar iedereen met passie en liefde de verse pasta maakt.

Allergens:
Ei
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Vis

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Leek

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

125 g

Fresh pappardelle

(Contains Ei, Tarwe)

100 milliliters

Heavy cream

(Contains Melk (inclusief lactose))

50 g

Spinach

1 piece

Cod fillet

(Contains Vis)

15 g

Grated Italian cheese

(Contains Melk (inclusief lactose))

½ piece

Lemon

2.5 g

Fresh dill & chives

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4072 kJ
Calories973 kcal
Fat49.7 g
Saturated Fat25.8 g
Carbohydrate85.8 g
Sugar10.3 g
Dietary Fiber11 g
Protein43.6 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Colander
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan voor de verse pappardelle (zie Tip).
  • Snijd de prei in dunne ringen.
  • Snipper de ui.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Bewaar de pasta in de koelkast tot het moment dat je hem gaat koken. Zo voorkom je dat hij al opwarmt en gaat plakken.

Pappardelle koken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de prei, ui en knoflook 4 - 5 minuten op hoog vuur. Blijf goed roeren.
  • Kook de pappardelle 4 - 6 minuten in de pan. Giet af en laat uitstomen.
  • Voeg de slagroom toe aan de hapjespan met deksel en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Stoof de groenten, afgedekt, 5 - 7 minuten op laag vuur. 
  • Voeg in de laatste 2 minuten de spinazie toe en dek opnieuw af.
Saus maken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kabeljauw 1 - 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Roer de helft van de kaas door de roomsaus en verhit nog 2 - 3 minuten verder.
  • Snijd de citroen in 4 partjes.
  • Roer het sap van 1 citroenpartje per persoon door de roomsaus. Breng flink op smaak met peper en zout.
  • Snijd de verse kruiden fijn.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden en schep de prei-spinaziesaus erover.
  • Leg de vis op de pasta.
  • Garneer met de bieslook en dille en de overige kaas.
  • Serveer met de eventueel overige citroenpartjes.