Met dit recept waan je je zo in een restaurant. De verse pappardelle komt rechtstreeks uit De Pastafabriek, een Italiaans familiebedrijf waar iedereen met passie en liefde werkt voor jij de beste verse pasta in jouw box.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode ui
½ unit
Knoflookteen
60 g
Wortel
1 stem(s)
Bleekselderij
(Contains Celery)
60 milliliters
Rode wijn
(Contains Sulphites)
150 g
Kalfsstoof
½ can
Cherrytomaten in blik
½ sprig
Verse rozemarijn
1 unit
Laurierblad
125 g
Verse pappardelle
(Contains Egg, Gluten)
12.5 g
Geraspte pecorino
(Contains Milk)
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in zeer kleine blokjes en snijd de bleekselderij in dunne halve maantjes.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in hapjespan op middelmatig vuur. Fruit de knoflook en ui in 2 – 3 minuten glazig. Voeg de wortel en de bleekselderij toe en bak nog 4 – 6 minuten.
Blus de groenten af met de rode wijn. Voeg de kalfsstoof en de cherrytomaten toe.
Voeg het takje rozemarijn en het laurierblad toe. Breng zachtjes aan de kook en stoof 15 – 20 minuten. Voeg eventueel extra rode wijn toe wanneer de stoof te droog wordt, of kook iets langer als hij nog te vochtig is. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook. Trek de pappardelle voorzichtig los van elkaar en kook de pappardelle vlak voor serveren in 4 – 6 minuten gaar.
Haal het takje rozemarijn en het laurierblad uit de stoof. Verdeel de pappardelle over diepe borden en schep de kalfsstoof erop. Garneer met de geraspte pecorino.