Verse pappardelle met kalfsstoof
Verse pappardelle met kalfsstoof

Verse pappardelle met kalfsstoof

met bleekselderij, rode wijn en pecorino

Met dit recept waan je je zo in een restaurant. De verse pappardelle komt rechtstreeks uit De Pastafabriek, een Italiaans familiebedrijf waar iedereen met passie en liefde werkt voor jij de beste verse pasta in jouw box.

Allergens:
Celery
Sulphites
Egg
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

½ unit

Knoflookteen

60 g

Wortel

1 stem(s)

Bleekselderij

(Contains Celery)

60 milliliters

Rode wijn

(Contains Sulphites)

150 g

Kalfsstoof

½ can

Cherrytomaten in blik

½ sprig

Verse rozemarijn

1 unit

Laurierblad

125 g

Verse pappardelle

(Contains Egg, Gluten)

12.5 g

Geraspte pecorino

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3605 kJ
Calories862 kcal
Fat23 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate93 g
Sugar16 g
Dietary Fiber9 g
Protein53 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Pan with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in zeer kleine blokjes en snijd de bleekselderij in dunne halve maantjes.

Groenten bakken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in hapjespan op middelmatig vuur. Fruit de knoflook en ui in 2 – 3 minuten glazig. Voeg de wortel en de bleekselderij toe en bak nog 4 – 6 minuten.

Stoof maken
3

Blus de groenten af met de rode wijn. Voeg de kalfsstoof en de cherrytomaten toe.

Stoven
4

Voeg het takje rozemarijn en het laurierblad toe. Breng zachtjes aan de kook en stoof 15 – 20 minuten. Voeg eventueel extra rode wijn toe wanneer de stoof te droog wordt, of kook iets langer als hij nog te vochtig is. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Pappardelle koken
5

Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook. Trek de pappardelle voorzichtig los van elkaar en kook de pappardelle vlak voor serveren in 4 – 6 minuten gaar.

Serveren
6

Haal het takje rozemarijn en het laurierblad uit de stoof. Verdeel de pappardelle over diepe borden en schep de kalfsstoof erop. Garneer met de geraspte pecorino.