Sukade is een stuk vlees waar een lange zeen doorheen loopt. Als je het vlees lang gaart dan wordt deze doorzichtig, en dan lijkt het een beetje op de andere sukade (gekonfijte citrusschil) - vandaar de naam!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Red onion
125 g
Red cherry tomatoes
1 piece
Garlic
5 g
Fresh sage & basil
90 g
Pre-cut mushroom mix
25 g
Bacon lardons
60 g
Veal succade
½ can
Tinned cherry tomatoes
50 milliliters
Heavy cream
(Contains Milk)
125 g
Fresh pappardelle
40 g
Mixed leaves of spinach, arugula & red chard
1 piece
Parmigiano Reggiano DOP
(Contains Milk)
1 teaspoon
Mustard
½ tablespoon
White balsamic vinegar
1 tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Snipper de rode ui. Halveer de cherrytomaten. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de salie fijn. Snijd de paddenstoelenmix grof.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, salie, spekblokjes en de helft van de rode ui 2 - 3 minuten met flink wat zout en peper. Voeg de grof gesneden paddenstoelen en de helft van de cherrytomaten toe en bak nog 2 - 3 minuten mee.
Leg ook de kalfssukade in de hapjespan. Voeg de cherrytomaten uit blik en de slagroom toe. Meng goed, dek af en laat 15 - 20 minuten zachtjes stoven op middelmatig vuur. Haal na 5 minuten het deksel van de pan. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Vind je de saus nog te waterig? Laat hem dan langer inkoken
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel en kook de pappardelle afgedekt, in 5 - 6 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Voeg eventueel een kleine beetje extra vierge olijfolie toe en meng goed door, zodat de pappardelle niet te veel aan elkaar gaat plakken. Roer de ragù goed door, zodat de kalfssukade uit elkaar valt. Snijd de basilicumblaadjes fijn.
Tip: Trek de pappardelle voorzichtig van elkaar voordat je ze aan de pan met kokend water toevoegt, zodat ze niet samenkleven tijdens het koken.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1 tl mosterd, 1/2 el witte balsamicoazijn en de rest van de rode ui. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de rest van de verse cherrytomaten, het basilicum en de slamix.
Breng eventueel de ragù op smaak met peper en zout. Verdeel de pappardelle over diepe borden en schep de ragù erop. Serveer de salade erbij. Rasp de parmigiano reggiano aan tafel boven de borden.