Verse pappardelle met ragù van kalfssukade
Verse pappardelle met ragù van kalfssukade

Verse pappardelle met ragù van kalfssukade

met spekjes, paddenstoelen en een frisse salade

Sukade is een stuk vlees waar een lange zeen doorheen loopt. Als je het vlees lang gaart dan wordt deze doorzichtig, en dan lijkt het een beetje op de andere sukade (gekonfijte citrusschil) - vandaar de naam!

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

125 g

Red cherry tomatoes

1 piece

Garlic

5 g

Fresh sage & basil

90 g

Pre-cut ​​mushroom mix

25 g

Bacon lardons

60 g

Veal succade

½ can

Tinned cherry tomatoes

50 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

125 g

Fresh pappardelle

40 g

Mixed leaves of spinach, arugula & red chard

1 piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

White balsamic vinegar

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories1077 kcal
Energy (kJ)4505 kJ
Fat57 g
Saturated Fat25 g
Carbohydrate90 g
Sugar17 g
Dietary Fiber11.1 g
Protein46 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Pan with Lid
Salad Bowl
Grater

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Snipper de rode ui. Halveer de cherrytomaten. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de salie fijn. Snijd de paddenstoelenmix grof.

Bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, salie, spekblokjes en de helft van de rode ui 2 - 3 minuten met flink wat zout en peper. Voeg de grof gesneden paddenstoelen en de helft van de cherrytomaten toe en bak nog 2 - 3 minuten mee.

Ragù maken
3

Leg ook de kalfssukade in de hapjespan. Voeg de cherrytomaten uit blik en de slagroom toe. Meng goed, dek af en laat 15 - 20 minuten zachtjes stoven op middelmatig vuur. Haal na 5 minuten het deksel van de pan. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Vind je de saus nog te waterig? Laat hem dan langer inkoken

Pappardelle koken
4

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel en kook de pappardelle afgedekt, in 5 - 6 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Voeg eventueel een kleine beetje extra vierge olijfolie toe en meng goed door, zodat de pappardelle niet te veel aan elkaar gaat plakken. Roer de ragù goed door, zodat de kalfssukade uit elkaar valt. Snijd de basilicumblaadjes fijn.

Tip: Trek de pappardelle voorzichtig van elkaar voordat je ze aan de pan met kokend water toevoegt, zodat ze niet samenkleven tijdens het koken.

Salade maken
5

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1 tl mosterd, 1/2 el witte balsamicoazijn en de rest van de rode ui. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de rest van de verse cherrytomaten, het basilicum en de slamix.

Serveren
6

Breng eventueel de ragù op smaak met peper en zout. Verdeel de pappardelle over diepe borden en schep de ragù erop. Serveer de salade erbij. Rasp de parmigiano reggiano aan tafel boven de borden.