Sukade is een stuk vlees waar een lange zeen doorheen loopt. Als je het vlees lang gaart dan wordt deze doorzichtig, en dan lijkt het een beetje op de andere sukade (gekonfijte citrusschil) - vandaar de naam!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode ui
125 g
Rode cherrytomaten
½ unit
Knoflookteen
5 g
Verse salie en basilicum
(May be present Celery)
90 g
Gemengde gesneden paddenstoelen
25 g
Spekblokjes
60 g
Kalfssukade
½ can
Cherrytomaten in blik
50 milliliters
Slagroom
(Contains Milk)
125 g
Verse pappardelle
(Contains Egg, Gluten)
40 g
Slamix: spinazie, rucola en red chard
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Mosterd
½ tablespoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Snipper de rode ui. Halveer de cherrytomaten. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de salie fijn. Snijd de paddenstoelenmix grof.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, salie, spekblokjes en de helft van de rode ui 2 - 3 minuten met flink wat zout en peper. Voeg de grof gesneden paddenstoelen en de helft van de cherrytomaten toe en bak nog 2 - 3 minuten mee.
Leg ook de kalfssukade in de hapjespan. Voeg de cherrytomaten uit blik en de slagroom toe. Meng goed, dek af en laat 15 - 20 minuten zachtjes stoven op middelmatig vuur. Haal na 5 minuten het deksel van de pan. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel en kook de pappardelle, afgedekt, in 5 - 6 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Voeg eventueel een kleine beetje extra vierge olijfolie toe en meng goed door, zodat de pappardelle niet te veel aan elkaar gaat plakken. Roer de ragù goed door, zodat de kalfssukade uit elkaar valt. Snijd de basilicumblaadjes fijn.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1 tl mosterd, 1/2 el witte balsamicoazijn en de rest van de rode ui. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de rest van de verse cherrytomaten, het basilicum en de slamix.
Breng eventueel de ragù op smaak met peper en zout. Verdeel de pappardelle over diepe borden en schep de ragù erop. Serveer de salade erbij. Rasp de parmigiano reggiano aan tafel boven de borden.