Verse pappardelle met ragù van sukade en spekjes
Verse pappardelle met ragù van sukade en spekjes

Verse pappardelle met ragù van sukade en spekjes

met paddenstoelen en een frisse salade

Sukade is een stuk vlees waar een lange zeen doorheen loopt. Als je het vlees lang gaart dan wordt deze doorzichtig, en dan lijkt het een beetje op de andere sukade (gekonfijte citrusschil) - vandaar de naam!

Allergens:
Milk
Egg
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

125 g

Rode cherrytomaten

½ unit

Knoflookteen

5 g

Verse salie en basilicum

(May be present Celery)

90 g

Gemengde gesneden paddenstoelen

25 g

Spekblokjes

60 g

Kalfssukade

½ can

Cherrytomaten in blik

50 milliliters

Slagroom

(Contains Milk)

125 g

Verse pappardelle

(Contains Egg, Gluten)

40 g

Slamix: spinazie, rucola en red chard

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Mosterd

½ tablespoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4508 kJ
Calories1078 kcal
Fat57 g
Saturated Fat25 g
Carbohydrate90 g
Sugar17 g
Dietary Fiber11 g
Protein46 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Pan with Lid
Salad Bowl
Grater

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Snipper de rode ui. Halveer de cherrytomaten. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de salie fijn. Snijd de paddenstoelenmix grof.

Bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, salie, spekblokjes en de helft van de rode ui 2 - 3 minuten met flink wat zout en peper. Voeg de grof gesneden paddenstoelen en de helft van de cherrytomaten toe en bak nog 2 - 3 minuten mee.

Ragù maken
3

Leg ook de kalfssukade in de hapjespan. Voeg de cherrytomaten uit blik en de slagroom toe. Meng goed, dek af en laat 15 - 20 minuten zachtjes stoven op middelmatig vuur. Haal na 5 minuten het deksel van de pan. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.

Pappardelle koken
4

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel en kook de pappardelle, afgedekt, in 5 - 6 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Voeg eventueel een kleine beetje extra vierge olijfolie toe en meng goed door, zodat de pappardelle niet te veel aan elkaar gaat plakken. Roer de ragù goed door, zodat de kalfssukade uit elkaar valt. Snijd de basilicumblaadjes fijn.

Salade maken
5

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1 tl mosterd, 1/2 el witte balsamicoazijn en de rest van de rode ui. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de rest van de verse cherrytomaten, het basilicum en de slamix.

Serveren
6

Breng eventueel de ragù op smaak met peper en zout. Verdeel de pappardelle over diepe borden en schep de ragù erop. Serveer de salade erbij. Rasp de parmigiano reggiano aan tafel boven de borden.