Je kookt vanavond pasta met verse tagliatelle – dat is niet alleen lekkerder, het is ook sneller klaar. De tagliatelle komt rechtstreeks uit De Pastafabriek. Dit is een Italiaans familiebedrijf waar de hele familie meewerkt in de keuken om de lekkerste verse pasta te maken. Buon appetito!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
125 g
Kastanjechampignons
5 g
Verse munt en rozemarijn
25 g
Kruidenroomkaas
(Contains Milk)
100 g
Gekleurde cherrytomaten
20 g
Rucola
(May be present Celery)
125 g
Verse tagliatelle
(Contains Gluten, Egg)
50 milliliters
Paddenstoelenbouillon
½ tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ tablespoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
• Bereid de bouillon. • Snijd de champignons in kwarten. Ris de rozemarijn van de takjes en snijd fijn. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de rozemarijn 1 minuut. Voeg de champignons toe en bak nog 3 – 4 minuten. • Voeg de bouillon en kruidenroomkaas toe en laat het geheel 8 – 10 minuten, afgedekt, zachtjes koken.
• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de verse tagliatelle. • Halveer ondertussen de cherrytomaten en snijd de muntblaadjes in reepjes. Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn. Voeg de cherrytomaten, de helft van de rucola en de munt toe aan de dressing en meng goed.
• Kook de tagliatelle 3 – 4 minuten en giet daarna af. • Meng de tagliatelle met de champignon-roomsaus en roer de rest van de rucola erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
• Verdeel de pasta over de borden. • Serveer de salade ernaast.