Voor dit romige gerecht boordevol lentesmaken trek je alles uit de kast. Je gaat zelf een beurre blanc maken, een Frans botersausje dat de maaltijd extra smaak geeft. Ook de spinaziepuree maak je zelf. Perfect voor een avondje uitgebreid koken voor familie of vrienden.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Sjalot
½ unit
Knoflookteen
125 g
Groene asperges
½ unit
Citroen
125 g
Ravioli met aardappel, doperwten en peterselie
(Contains Egg, Gluten)
75 g
Spinazie
(May be present Celery)
10 g
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
50 g
Noordzeegarnalen
(Contains Crustaceans)
60 g
Roomboter
(Contains Milk)
½ tablespoon
Olijfolie
2 tablespoon
Witte balsamicoazijn
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de 1 – 2 cm van de onderkant van de groene asperges en snijd de asperges in de lengte doormidden.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, groene asperges en 1 el water per persoon toe. Roerbak 8 – 10 minuten, of totdat de asperges beetgaar zijn. Haal uit de pan en bewaar apart.
Rasp ondertussen de schil van de citroen en pers hem uit. Meng 1 1/2 el van het citroensap per persoon, de witte balsamicoazijn en de sjalot in een steelpan op middelhoog vuur en breng aan de kook. Laat koken en verdampen totdat er nog ongeveer 1 el van het mengsel per persoon in de pan zit. Heb je het mengsel te ver laten inkoken? Vul het dan weer aan met wat water.
Schenk het ingekookte mengsel door een zeef en vang op in een kom. Schenk het gefilterde mengsel terug in de steelpan (de sjalot blijft achter in de zeef). Prik de ijskoude roomboter op een vork en beweeg aan de vork door het ingekookte mengsel in de steelpan op middellaag vuur, tot alle roomboter gesmolten is. Haal de pan van het vuur en breng op smaak met peper en zout. Warm eventueel op laag vuur op voor serveren.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de ravioli, 4 – 6 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Breng ondertussen ruim water aan de kook in een grote pan, voeg de spinazie en de verse bladpeterselie toe en kook 5 seconden. Giet onmiddellijk af en doe in een hoge kom. Voeg de extra vierge olijfolie, peper en zout toe en meng met een staafmixer tot een gladde puree.
Schenk de beurre blanc in de diepe borden en lepel er de spinaziepuree op. Verdeel de ravioli erover. Leg de groene asperges op de ravioli en bestrooi met de citroenrasp. Garneer met de Noordzeegarnalen.