Verse ravioli van de Pastafabriek wordt dagelijks met liefde bereid met speciaal Italiaans meel en een originele vulling van bloemkool en beurre noisette.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Garlic
½ piece
Onion
½ piece
Fennel
40 g
Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & frisée
4 slice
Bacon
50 g
Mangetout
25 g
Fresh goat's cheese
(Contains Milk)
50 milliliters
Heavy cream
(Contains Milk)
140 g
Ravioli with cauliflower & beurre noisette
(Contains Milk, Egg, Wheat)
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
1 teaspoon
Mustard
½ tablespoon
Honey [or plant-based alternative]
to taste
Salt and pepper
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in dunne halve ringen. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 1 - 2 minuten met een flinke snuf zout. Voeg de venkelreepjes en 20 ml water per persoon toe en stoof het geheel, afgedekt, 16 - 18 minuten. Roer regelmatig door. Laat eventueel verder inkoken als er nog te veel vocht in de pan zit.
Breng in een pan met deksel ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook voor de verse ravioli en de peultjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el honing en 1 tl mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de dressing vlak voor serveren met de slamix.
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 5 minuten krokant. Bewaar het spek op een bord met keukenpapier.
Kook ondertussen de verse ravioli en peultjes samen, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Roer de slagroom en geitenkaas door de hapjespan met de venkel en verhit nog 2 - 3 minuten.
Verdeel de ravioli en de peultjes over de borden en schep de geitenkaas met venkel eroverheen. Verkruimel het ontbijtspek en garneer de ravioli hiermee. Serveer de salade erbij.