Wist je dat de oude Grieken en Romeinen venkel beschouwden als een symbool van overwinning en succes? Ze waardeerden niet alleen de smaak, maar geloofden ook dat venkel kracht en wijsheid bracht!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Garlic
½ piece
Onion
½ piece
Fennel
30 g
Salad mix with asparagus pea sprouts
(May be present Celery)
4 slice
Bacon
50 g
Mangetout
25 g
Fresh goat's cheese
(Contains Milk)
50 milliliters
Heavy cream
(Contains Milk)
140 g
Broad bean ravioli
(Contains Egg, Wheat, Milk)
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
1 teaspoon
Mustard
20 milliliters
Water
½ tablespoon
Honey [or plant-based alternative]
to taste
Salt and pepper
Snijd de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 1 - 2 minuten met een flinke snuf zout. Voeg de venkel en de aangegeven hoeveelheid water toe en stoof het geheel, afgedekt, 16 - 18 minuten. Roer regelmatig door. Laat eventueel verder inkoken als er nog te veel vocht in de pan zit.
Breng ruim water met het bouillonblokje aan de kook in een pan voor de verse ravioli en de peultjes. Meng in een saladekom de honing, mosterd en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng vlak voor serveren de sla met de dressing.
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 5 minuten krokant. Bewaar het spek op een bord met keukenpapier.
Kook ondertussen de verse ravioli en peultjes in 4 - 6 minuten gaar in de pan. Giet af en laat uitstomen. Voeg de slagroom en geitenkaas toe aan de hapjespan met venkel en verhit nog 2 - 3 minuten al roerend.
Verdeel de ravioli en de peultjes over de borden en schep de venkel-geitenkaassaus eroverheen. Verkruimel het ontbijtspek eroverheen. Serveer met de salade.