Verse ravioli met spek en venkel-geitenkaassaus
Verse ravioli met spek en venkel-geitenkaassaus

Verse ravioli met spek en venkel-geitenkaassaus

met peultjes en salade

Wist je dat de oude Grieken en Romeinen venkel beschouwden als een symbool van overwinning en succes? Ze waardeerden niet alleen de smaak, maar geloofden ook dat venkel kracht en wijsheid bracht!

Tags:
Family
Allergens:
Milk
Egg
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

½ piece

Fennel

30 g

Salad mix with asparagus pea sprouts

(May be present Celery)

4 slice

Bacon

50 g

Mangetout

25 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

50 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

140 g

Broad bean ravioli

(Contains Egg, Wheat, Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 teaspoon

Mustard

20 milliliters

Water

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3570 kJ
Calories853 kcal
Fat53 g
Saturated Fat27.3 g
Carbohydrate64 g
Sugar16.5 g
Dietary Fiber7.7 g
Protein27.5 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Pan
Salad Bowl
Plate
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Snijd de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes. 

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 1 - 2 minuten met een flinke snuf zout. Voeg de venkel en de aangegeven hoeveelheid water toe en stoof het geheel, afgedekt, 16 - 18 minuten. Roer regelmatig door. Laat eventueel verder inkoken als er nog te veel vocht in de pan zit.

Dressing maken
3

Breng ruim water met het bouillonblokje aan de kook in een pan voor de verse ravioli en de peultjes. Meng in een saladekom de honing, mosterd en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng vlak voor serveren de sla met de dressing.

Ontbijtspek bakken
4

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 5 minuten krokant. Bewaar het spek op een bord met keukenpapier.

Koken
5

Kook ondertussen de verse ravioli en peultjes in 4 - 6 minuten gaar in de pan. Giet af en laat uitstomen. Voeg de slagroom en geitenkaas toe aan de hapjespan met venkel en verhit nog 2 - 3 minuten al roerend.

Serveren
6

Verdeel de ravioli en de peultjes over de borden en schep de venkel-geitenkaassaus eroverheen. Verkruimel het ontbijtspek eroverheen. Serveer met de salade.