Verse ravioli met venkel, geitenkaas en spek
Verse ravioli met venkel,  geitenkaas en spek

Verse ravioli met venkel, geitenkaas en spek

met peultjes en salade

Allergens:
Almonds
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

½ piece

Fennel

40 g

Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & frisée

10 g

Shaved almonds

(Contains Almonds May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

4 slice

Bacon

140 g

Ravioli with fennel, goat's cheese & rosemary

50 g

Mangetout

25 g

Fresh goat's cheese

50 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories426 kcal
Energy (kJ)1781 kJ
Fat33.3 g
Saturated Fat14.1 g
Carbohydrate20.4 g
Sugar12.6 g
Dietary Fiber6.6 g
Protein7.7 g
Salt0.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Salad Bowl
Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in dunne halve ringen. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes.


Groente bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel. Bak de knoflook en ui 1-2 minuten met een flinke snuf zout. Voeg de venkelreepjes en 20 ml water per persoon toe en bak, afgedekt, 16-18 minuten. Roer regelmatig door. Laat eventueel verder inkoken als er nog te veel vocht in de pan zit.

Salade maken
3

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de ravioli en peultjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el honing en 1 tl mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de dressing vlak voor het serveren met de salademix.

Toppings bereiden
4

Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak het amandelschaafsel goudbruin. Verhit daarna opnieuw dezelfde koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 5 minuten krokant. Bewaar het spek op een bord met keukenpapier.

Saus afmaken
5

Kook ondertussen de verse ravioli en peultjes samen, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Roer de slagroom en geitenkaas door de venkel en verhit nog 2 - 3 minuten.

Serveren
6

Verdeel de ravioli en peultjes over de borden en schep de geitenkaas met venkel hier overheen. Garneer met de spek en het amandelschaafsel. Serveer de salade erbij.