Verse tagliatelle met witte asperges in romige saus
Verse tagliatelle met witte asperges in romige saus

Verse tagliatelle met witte asperges in romige saus

met spekreepjes, parmigiano reggiano en verse kruiden

Met bijnamen als 'de koningin van de groente' en 'het witte goud' is deze seizoensgroente bij velen favoriet. De asperges in jouw box komen van eigen bodem, waar ze met liefde en passie worden gesorteerd en geschild met machines die draaien op zonne-energie.

Alleen verkrijgbaar in het seizoen, dus voeg deze groentefavoriet snel aan je box toe.

Allergens:
Egg
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

125 g

Fresh tagliatelle

(Contains Egg, Wheat)

250 g

White asparagus

100 g

Bacon lardons

25 g

Herbed cream cheese

(Contains Milk)

1 piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

5 g

Fresh chives, dill & flat leaf parsley

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Flour

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories924 kcal
Energy (kJ)3866 kJ
Fat47.6 g
Saturated Fat23.1 g
Carbohydrate83.1 g
Sugar4.5 g
Dietary Fiber7.2 g
Protein40.1 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Peeler
Large Pan
Grater
Whisk
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Kook ruim water in een grote pan voor de asperges en de pasta. Snijd de onderste 1 - 2 cm van de asperges. Schil met een dunschiller de asperges vanaf de kop naar beneden. De kop hoeft niet geschild te worden. Snijd de asperges vervolgens in 5 gelijke stukken.

Weetje: Wist je dat groene asperges hun kleur te danken hebben aan het feit dat ze boven de grond groeien? Witte asperges groeien onder de grond en zijn daarom kleurloos. Zowel groene als witte asperges bevatten foliumzuur. Deze vitamine is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen en draagt daardoor bij aan een hoger energieniveau.

Asperges koken
2

Kook de aspergestukken 4 - 5 minuten. Snijd ondertussen de verse kruiden fijn en rasp de parmigiano reggiano. Schep de aspergestukken uit de pan en bewaar apart. Schep 100 ml kookvocht per persoon uit de pan. Voeg een snuf zout toe aan de pan en breng de rest van het water opnieuw aan de kook voor de pasta.

Saus maken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer met een garde droog. Voeg 1/3 van het achtergehouden kookvocht van de asperges toe en roer met de garde tot het kookvocht is opgenomen. Herhaal dit nog twee keer met het overige kookvocht en roer tot de saus glad is. Breng aan de kook en laat nog 1 - 2 minuten inkoken (zie Tip). Zet het vuur van de saus uit en roer de kruidenroomkaas, de helft van de parmigiano reggiano en de aspergestukken erdoorheen. Proef en breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Bij het maken van de roux is het belangrijk dat je goed op de verhouding van bloem en roomboter let. Meet het eventueel zelf af met maatlepels (of een weegschaal): 1 el roomboter = 15 gram en 1 el bloem = 20 gram.

Pasta koken
4

Kook ondertussen de verse pasta in 4 - 6 minuten gaar. Giet af, bewaar een beetje kookvocht en voeg de pasta toe aan de pan met de saus. Meng goed en voeg eventueel wat van het kookvocht van de pasta toe als de saus te dik blijft.

Spekreepjes bakken
5

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 3 - 4 minuten knapperig.

Serveren
6

Verdeel de pasta met saus over de borden. Garneer met de spekreepjes, de overige parmigiano reggiano en de verse kruiden.