Victoriabaars met frisse tabouleh met appel en yoghurt-muntdressing
Victoriabaars met frisse tabouleh met appel en yoghurt-muntdressing

Victoriabaars met frisse tabouleh met appel en yoghurt-muntdressing

Fris door de combinatie van komkommer, radijs, appel en munt

Deze week kook je met een uniek visje. Victoriabaars is een van de grootste zoetwatervissen ter wereld. Hij kan tot wel 2 meter groot worden! De tabouleh die je erbij eet is fris dankzij een dressing van Turkse yoghurt en radijs. Je gebruikt ook de bladeren van de radijs, zonde om weg te gooien!

Allergens:
Gluten
Milk
Egg
Sulphites
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

85 g

Volkoren couscous

(Contains Gluten)

5 unit

Radijs

½ unit

Appel

¼ unit

Komkommer

8 leaves

Verse munt

(May be present Celery)

2 tablespoon

Labne

(Contains Milk, Egg, Sulphites)

1 unit

Victoriabaarsfilet zonder huid

(Contains Fish)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

½ teaspoon

Wittewijnazijn

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Honing

½ unit

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories629 kcal
Energy (kJ)2632 kJ
Fat19 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate77 g
Sugar0 g
Dietary Fiber11 g
Protein35 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voeg de bouillon toe aan de couscous.
1

Bereid de bouillon. Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.

Snijd de komkommer in blokjes en rasp het andere deel.
2

Snijd of schaaf ondertussen de radijs in dunne plakken. Snijd de helft van het radijsblad fijn. Snijd de appel (elstar) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd klein. Snijd 2/3 deel komkommer in kleine blokjes en rasp de overige komkommer met een grove rasp. Hak de munt heel fijn.

3

Voeg de radijs, het blad, de blokjes komkommer, appel en de helft van de munt toe aan de saladekom.

Maak de dressing.
4

Maak een dressing van de Turkse yoghurt, geraspte komkommer, witte wijnazijn, extra vierge olijfolie, honing, overige munt en 1 el water per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de helft van de dressing toe aan de saladekom.

5

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de victoriabaarsfilet 3 – 4 minuten aan elke kant op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de couscoussalade over de borden, garneer met de overige dressing en breng op smaak met extra vierge olijfolie. Serveer met de victoriabaarsfilet.