Victoriabaarsfilet met geroosterde groenten en yoghurt-bieslooksaus
Victoriabaarsfilet met geroosterde groenten en yoghurt-bieslooksaus

Victoriabaarsfilet met geroosterde groenten en yoghurt-bieslooksaus

Victoriabaars heeft een lichte smaak en een stevige structuur. Hierdoor is deze vis uitermate geschikt om te bakken. In dit recept bak je de vis in roomboter en lepel je de boter uit de pan om vervolgens weer over de vis te schenken. Dit zorgt voor een romige en boterzachte smaak. Serveer de vis samen met de zoete geroosterde groenten en de frisse yoghurt-bieslooksaus.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet
Vis

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Peen

300 g

Zoete aardappel

5 sprig

Verse bieslook

(May be present Selderij)

2 tablespoon

Labne

(Contains Melk (inclusief lactose), Ei, Zwaveldioxide en sulfiet)

1 unit

Victoriabaarsfilet zonder huid

(Contains Vis)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Mosterd

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories631 kcal
Energy (kJ)2640 kJ
Fat22 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate73 g
Sugar0 g
Dietary Fiber13 g
Protein28 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan with Lid
Parchment Paper
Baking Sheet
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Verwarm de oven op 220 graden. Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de bospeen.

Snijd de bospeen in lengte door midden en vervolgens in kwarten.
2

Snijd de bospeen in de lengte doormidden en vervolgens in kwarten. Kook de bospeen 10 minuten in de pan met deksel en giet daarna af.

Verdeel de bataat en bospeen over een bakplaat met bakpapier.
3

Schil ondertussen de bataat en snijd in blokjes van 1 – 1 ½ cm. Verdeel de bataat en bospeen over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met olijfolie, breng op smaak met peper en zout en bak 15 minuten in de oven.

Maak een yoghurtsausje.
4

Snijd of knip ondertussen de bieslook klein. Maak een yoghurtsausje van de yoghurt, mosterd, het grootste deel van de bieslook en peper en zout naar smaak.

5

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de victoriabaarsfilet 4 - 5 minuten per kant. Schep vervolgens de hete boter uit de pan met een lepel en schenk weer over de vis. Herhaal dit een aantal keer.

Serveer met de yoghurt-bieslooksaus.
6

Verdeel de victoriabaarsfilet, bospeen en bataat over de borden en serveer met de yoghurt-bieslooksaus. Garneer de maaltijd met de overige bieslook en lepel de roomboter uit de koekenpan over de vis.