Vietnamees geïnspireerde bao buns met gemarineerde steak
Vietnamees geïnspireerde bao buns met gemarineerde steak

Vietnamees geïnspireerde bao buns met gemarineerde steak

met mango en zoetzure groenten

De bao bun is een smaakvolle Chinese uitvinding om een vaak zoete en kleverige saus makkelijk onderweg op te eten. Streetfoodproof dus!

Allergens:
Soy
Wheat
Celery
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

3 piece

Bao buns

½ bunch

Radish

50 g

Slaw mix

½ sachet(s)

Vietnamese-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ piece

Mango

1 piece

Marinated steak

(Contains Celery May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Sesame, Soy)

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

Not included in your delivery

¼ tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Sugar

1 teaspoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories823 kcal
Energy (kJ)3443 kJ
Fat28.3 g
Saturated Fat5.6 g
Carbohydrate102.9 g
Sugar33.5 g
Dietary Fiber6.1 g
Protein38.8 g
Salt3.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de biefstuk uit de koelkast (zie Tip 1). Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder het loof van de radijs en snijd de radijsjes in dunne plakjes (zie Tip 2). 

Tip 1: Het best kun je de biefstuk al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de biefstuk ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.

Tip 2: Je kunt de blaadjes van de radijsjes ook eten; spoel ze goed af en meng ze door de salade. De blaadjes zijn bovendien nog gezonder dan de radijsjes zelf, ze bevatten veel calcium, ijzer, vitamine A en C.

Groenten zoetzuur maken
2

Meng in een kom de radijs, wittekool en wortel met per persoon: 1 tl wittewijnazijn, 1 tl suiker. Breng op smaak met peper en zout.

Vlees bakken
3

Verhit 1/4 el roomboter in een koekenpan op hoog vuur. Bak de steak 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

Tip: Bak de steak eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je steak het liefst eet.

Bao-broodjes bakken
4

Bak ondertussen de bao-broodjes 4 - 5 minuten in de oven. Meng in een kleine kom de mayonaise met de Vietnamese saus. Schil vervolgens de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Voeg de mangoblokjes toe aan de zoetzure groenten. 

Vlees snijden
5

Snijd de gemarineerde steak in dunne plakjes (zie Tip). 

Tip: Een biefstuk snijd je tegen de draad van het vlees in. Als je goed naar het vlees kijkt, zie je dat er groeven in zitten. Leg de gemarineerde steak zo neer dat de groeven horizontaal lopen, en snijd dan verticaal in plakken. Zo verkort je de spiervezels van het vlees en krijg je een malser hapje.

Serveren
6

Open de bao-broodjes en besmeer de binnenkant met de Vietnamese-sausdressing. Vul de bao-broodjes met wat van de zoetzure groenten met mango en de gemarineerde steakplakjes. Serveer met de overige zoetzure groenten met mango.