Nước chấm is een algemene naam voor Vietnamese dipsauzen. Deze beroemde versie speelt met de smaken zoet, zuur, zout en pittig.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Quick-cook brown rice
100 g
Farmer's mincemeat
(May be present Soy, Wheat, Egg, Mustard, Celery)
1 piece
Garlic
5 g
Mint, coriander & Thai basil
¼ piece
Lime
10 milliliters
Fish sauce
(Contains Fish)
¼ head
Butter lettuce
½ piece
[Persian] cucumber
½ piece
Onion
¼ piece
Red chili pepper
1 teaspoon
Fresh ginger
1 tablespoon
Sugar
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
1 tablespoon
Sunflower oil
1 tablespoon
White wine vinegar
210 milliliters
Water
to taste
Salt and pepper
Tip: Houd je niet van rauwe ui in de salade? Snijd de ui dan in halve ringen en bak mee met het gehakt.
Tip: Wil je het gehakt en de rijst in slabootjes serveren? Houd dan een paar grotere boterslablaadjes apart.
Tip: Schep tijdens het eten een beetje rijst en gehakt in een slablad. Dip vervolgens in de dressing.
Weetje: Wist je dat bruine rijst meer dan de dubbele hoeveelheid vezels bevat als witte rijst? Vezels zorgen ook voor een gezonde darmtransit en een langer verzadigingsgevoel.